x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Info

Info

22 Iul 2005   •   00:00

Seranno a castigat etapa a 18-a


Rutierul spaniol Marcos Serrano (foto), de la echipa Liberty Seguros, a castigat etapa a 18-a a Turului Frantei, desfasurata intre localitatile Albi si Mende (189 km). Serrano a fost urmat in clasamentul etapei de belgianul Axel Merckx (Davitamon - Lotto) si de francezul Cedric Vasseur (Cofidis). Dupa 18 runde, in clasamentul general continua sa conduca americanul Lance Armstrong (Discovery Channel), care a sosit ieri in acelasi timp cu ocupantul locului secund la general, italianul Ivan Basso (CSC), la peste 11 minute in spatele invingatorului.

POLO. Reprezentativa de polo a Romaniei a pierdut, miercuri, cu scorul de 4-6 (0-3, 0-1, 1-1, 3-1), in fata formatiei Croatiei, intr-o partida contand pentru grupa preliminara C a Campionatelor Mondiale de la Montreal. Golurile "tricolorilor" au fost marcate de Cosmin Radu (2), Gheorghe Dunca si Kadar Kalman, antrenorul Vlad Hagiu introducandu-i pe Nenciu - Radu, Bonca, Iosep, G. Georgescu, K. Kalman, Andrei Dina. In alta ordine de idei, sportiva romana Ramona Ciobanu a ratat calificarea in finala la proba de sarituri platforma 10 metri, ocupand pozitia a 13-a in semifinale.

MITEA. Atacantul Nicolae Mitea a marcat un gol in meciul amical pe care echipa sa, Ajax Amsterdam, l-a castigat, cu scorul de 3-2, in fata Fortunei Sittard. Mitea a evoluat pe parcursul primei reprize si a marcat primul gol al echipei sale in minutul 20. Portarul Bogdan Lobont a evoluat pe toata durata reprizei secunde, timp in care a incasat doua goluri, dintre care unul din penalty.

TRANSFERURI. Fostul mijlocas al Universitatii Craiova si al Stelei, Eugen Trica, este pe punctul de a semna un contract cu Maccabi Tel-Aviv. Israelienii au avut un sezon extrem de slab, terminand campionatul abia pe locul 8, iar conducerea doreste ca anul viitor sa joace cu titlul pe masa. Legitimat la Litex Loveci, Trica a fost sezonul trecut unul dintre cei mai buni jucatori straini din campionatul Bulgariei. De asemenea, Hapoel Petah Tikva ii are sub observatie pe dinamovistul Angelo Alistar si pe Florin Parvu, ultima oara la "U" Craiova.

GRADE. Mai multi sportivi si antrenori, printre care judoka Ioana Dinea Aluas, atletele Ionela Tarlea si Maria Cioncan, precum si gimnastul Razvan Selariu, au primit grade la CS Dinamo, a anuntat ieri presedintele clubului, Marcel Popescu. Campioana Europeana la judo, Ioana Dinea Aluas, si atletele Ionela Tarlea Manolache si Maria Cioncan, medaliate la JO-2004, au primit gradul de subinspector, in timp ce antrenorii Florin Bercean (judo) si Liliana Nastase (atletism) au devenit subcomisari. De asemenea, gimnastul Razvan Selariu a fost facut subofiter, iar antrenorul lotului feminin de gimnastica de la Dinamo, Cristian Moldovan, a primit gradul de subinspector. "Numirile sunt deja facute, cu data de 5 iulie, dar nu putem organiza o ceremonie comuna din cauza programului incarcat", a declarat Popescu.,

×
Subiecte în articol: sport