x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Info

Info

20 Iul 2005   •   00:00

Pereiro, invingator in etapa a 16-a


Rutierul spaniol Oscar Pereiro (foto) de la echipa Phonak a castigat ieri etapa a 16-a a Turului Frantei, desfasurata pe o distanta de 180,5 kilometri, intre localitatile Mourenx si Pau. Dupa 16 runde, in clasamentul general continua sa conduca americanul Lance Armstrong (Discovery Channel). In timpul cursei de ieri, ciclistul Andrei Kaschechkin (Kazahstan) de la Credit Agricole a fost lovit in cap de o pancarta tinuta de un spectator si a fost nevoit sa se intoarca in sens invers pe traseu, pentru a primi ingrijiri medicale.

STRANIERI. Paul Codrea se bucura de revenirea la Palermo, deoarece apreciaza ca evolutia in Serie A l-ar putea ajuta sa revina la echipa nationala. "Este diferenta mare intre prima si a doua divizie din Italia. Pentru mine este importanta revenirea la Palermo, pentru ca as putea reintra in vizorul echipei nationale", a spus Codrea. Dupa un sezon petrecut in Serie B, la AC Torino, mijlocasul roman va imbraca la Palermo tricoul cu numarul 20.

ITALIA. AC Milan a dat lovitura: l-a transferat de la Parma pe Alberto Gilardino. "Sunt foarte fericit. Negocierile au durat mult, dar s-au terminat cu bine. Tot ce inseamna aceasta echipa ma fascineaza: clubul, istoria, marii jucatori", a declarat italianul. Gilardino (23 de ani) e al doilea atacant de valoare achizitionat de "rossoneri" in aceasta campanie de mercato, dupa Christian Vieri. In schimbul fotbalistului, Milan a platit Parmei 24 de milioane de euro.

TENIS. Razvan Sabau s-a calificat ieri in turul doi al turneului de la Stuttgart, dotat cu premii in valoare totala de 611.250 de euro. Romanul l-a invins, in runda inaugurala, cu 6-2, 6-2, pe argentinianul Carlos Berlocq, si va juca in faza urmatoare a competitiei impotriva cehului Jiri Novak, cap de serie numarul 6. Sabau si-a asigurat 3 puncte ATP si 4.220 de euro. Andrei Pavel, cap de serie numarul 12, direct acceptat in turul 2, il va intalni pe cehul Tomas Zib.

SANCTIUNE. UEFA a decis ca FK Baskimi (Macedonia) sa castige cu 3-0 la masa verde meciul cu NK Zepce (Bosnia-Hertegovina), din turul intai preliminar al Cupei UEFA, pentru ca bosniacii au folosit un jucator aflat in stare de suspendare. Partida disputata la 14 iulie se incheiase cu scorul de 0-0. Forul european a sesizat ca jucatorul Iljko Tomici de la NK Zepce, care a evoluat in prima repriza, era in stare de suspendare, dupa ce in 2003 primise un cartonas rosu in Cupa UEFA Intertoto, pe cand evolua la FK Sloboda Tuzla.

CM DE NATATIE. Echipa de polo a Romaniei a pierdut cu 4-14 in fata Ungariei prima partida disputata in grupa C a CM de la Montreal. Antrenorul "tricolorilor", Vlad Hagiu, a declarat pentru site-ul Federatiei Internationale de Natatie ca este suparat, deoarece jucatorii nu i-au ascultat indicatiile. Tehnicianul crede ca un rol important in esecul cu Ungaria l-a avut si timpul prea scurt avut la dispozitie pentru acomodare. Azi, Romania joaca contra Croatiei.

×
Subiecte în articol: sport