x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Info

Info

16 Iul 2005   •   00:00

McEwen a castigat etapa a 13-a


Rutierul australian Robbie McEwen (foto) (3h43:14), de la echipa Davitamon, a castigat ieri etapa a 13-a a Turului Frantei, care s-a desfasurat pe distanta de 173,5 kilometri, intre localitatile Miramas si Montpellier. Lider al clasamentului general ramane insa americanul Lance Armstrong. Purtatorul tricoului alb, spaniolul Alejandro Valverde, s-a retras ieri din competitie, din cauza unei accidentari. Abandonul ciclistului survine la o zi dupa cel al belgianului Tom Boonen, detinatorul tricoului verde, care a renuntat din cauza unor probleme de sanatate.

VICTORIE. Steaua Bucuresti a invins, ieri, cu 3-0 (1-0), formatia Ceske Budejovice, retrogradata din prima liga ceha, in ultimul meci din cadrul turneului de pregatire din Austria. Golurile au fost inscrise de Litu, Dica si Cristea. Antrenorul Oleg Protasov i-a trimis pe teren pe: Hamutovski (M.Toma ’76) - D.Balan (Ogararu ’46), Radoi (Baciu ’46), Goian (Ghionea ’6), Keca (Nesu ’46) - Oprita (Nicolita ’46), Paraschiv, Enescu (Lovin ’46), Bostina - Dinita (N.Dica ’46), Litu (A.Cristea ’46). Mirel Radoi si Daniel Oprita au revenit in teren dupa lungi perioade de indisponibilitate.

LEGE. In mapa premierului Calin Popescu Tariceanu se afla propunerea de ordonanta de urgenta privind modificarea si completarea Legii Educatiei Fizice si Sportului, venita din partea vicepremierului George Copos. In prealabil, acesta s-a consultat cu mai multi factori din sportul romanesc, prezentandu-le o anume varianta. Numai ca, la semnat a fost inaintata o alta varianta, care priveste doar punctual referitor la detinatorii "drepturilor de reclama, publicitate si de transmisie radio si de televiziune". Daca se aproba ordonanta, cluburile de fotbal isi pot negocia direct contractele de televizare, fara intermediul LPF. Astfel, avantajate vor fi echipele mari, televiziunile nefiind interesate sa incheie intelegeri cu cluburile de la mijlocul clasamentului in jos.

JUVENTUS. Atacantul Adrian Mutu a inscris, joi, un gol in partida pe care echipa sa, Juventus Torino, a castigat-o, in deplasare, cu scorul de 7-0 (5-0), in fata formatiei de amatori Voghera, in primul meci amical din acest sezon. Mutu, care a fost folosit in prima repriza, a inscris golul de 3-0, in minutul 32. Celelalte goluri ale invingatorilor au fost marcate de Ibrahimovici ’11, ’37 si ’39, Nedved ’28, Zalayeta ’55 si Trezeguet ’60.

STOICHITA. Presedintele federatiei kuwaitiene de fotbal a declarat ca spera ca aducerea lui Mihai Stoichita sa puna capat perioadei dificile prin care a trecut nationala. "Am apelat la antrenorul roman pentru a imbunatati nivelul fotbalului kuwaitian, nu doar pentru meciul cu Uzbekistan, decisiv pentru calificarea la Campionatul Mondial", a adaugat seicul Ahmad. Dupa semnarea contractului, Stoichita si elevii sai au plecat intr-un turneu de pregatire la Salzburg. (Roxana Lupea)

×
Subiecte în articol: sport