x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Info

Info

15 Iul 2005   •   00:00

Moncoutie, invingator de Ziua Frantei


Francezul David Moncoutie (foto), de la echipa Cofidis, a castigat ieri etapa a 12-a a Turului ciclist al Frantei, care s-a desfasurat intre localitatile BrianIon si Digne les Bains, 187 km. Moncouti... este al 15-lea ciclist din Hexagon care castiga o etapa din Le Tour chiar de Ziua nationala a Frantei, din 1947, de cand s-a reluat desfasurarea Marii Bucle. Inaintea etapei de ieri, belgianul Tom Boonen, posesorul tricoului verde, a abandonat competitia din cauza unei accidentari. Americanul Lance Armstrong a ramas in posesia tricoului galben.

DINAMO. Dinamo Bucuresti a invins miercuri, cu scorul de 2-0, formatia FC Nantes, in primul meci amical din turneul de pregatire din Franta. Golurile au fost marcate de Cl. Niculescu (foto) si V. Munteanu. Ioan Andone a inceput cu: Gaev - Daouda, Tamas, Moti, Pulhac - Fl. Petre, Margaritescu, Plesan, Vl. Munteanu - Cl. Niculescu, Bratu. Au mai jucat Balan, Grigorie, Baltoi, Zicu, Pacurar, Chihaia, Goian, Cristea si Stefan. La Nantes, Keseru a evoluat doar in prima repriza. Urmatorul meci amical al echipei Dinamo este programat azi, de la ora 20:45, in compania formatiei OSC Lille.

COSR. Comitetul Olimpic si Sportiv Roman a virat suma de 10.000 de euro in contul deschis de Secretariatul General al Guvernului pentru ajutorarea persoanele sinistrate in urma inundatiilor din judetele Bacau, Arges, Vrancea, Buzau si alte zone. "Actiunea initiata de COSR reprezinta un gest simbolic de solidaritate umana fata de cei aflati in suferinta", se precizeaza intr-un comunicat.

REGLEMENTARI. Directorul departamentului Licente din cadrul FRF, Viorel Duru, a anuntat ca, incepand cu editia 2005-2006 a Diviziei A, accesul spectatorilor in tribunele fara scaune ale stadioanelor va fi interzis. "Incepand cu sezonul 2005-2006, la meciurile internationale si la cele din Divizia A cu grad ridicat de risc se va pune in vanzare un numar de bilete egal cu 90% din capacitatea locurilor pe scaune din tribune". De asemenea, cluburilor le-a fost reamintit faptul ca numarul minim de locuri pe scaune pe stadioanele care gazduiesc partide din Divizia A este de 7.000.

GASCOIGNE. Fostul international englez a acceptat miercuri oferta de a antrena echipa portugheza din liga a doua Algarve United. Pentru Paul Gascoigne, in varsta de 38 de ani, va fi a doua experienta pe banca tehnica, dupa ce in sezonul trecut a fost pentru cateva luni antrenor-jucator la formatia engleza Boston United. "Gascoigne vrea sa indrepte greselile facute in trecut si am speranta ca tinerii nostri jucatori vor avea ce invata de la el", a declarat presedintele clubului, Corrado Correggi. (Roxana Lupea)

TRANSFER. Conducatorii cluburilor Juventus Torino si Arsenal Londra s-au inteles in privinta trecerii mijlocasului Patrick Vieira la campioana Italiei. Pentru achizitionarea internationalului francez, Juventus va achita 15 milioane de euro, suma pe care italienii doresc sa o amortizeze prin vanzarea fotbalistilor Igor Tudor, Enzo Maresca, Fabrizio Miccoli si Alessio Tacchinardi. Vieira va semna un contract pe patru sezoane cu Juventus, salariul anual urmand sa fie de 2,5 milioane de euro.

UCRAINA. Antrenorul echipei Sahtior Donetk, Mircea Lucescu, a declarat miercuri, dupa partida castigata in fata formatiei Volin Lutk, ca ii multumeste portarului Lastuvka, pentru ca a salvat echipa "in dese randuri". Sahtior Donetk a invins, in deplasare, pe Volin Lutk, cu scorul de 1-0, in prima etapa a campionatului Ucrainei. Stoican, Barcauan si Rat au fost integralisti, iar Marica, introdus in minutul 66, a primit doua cartonase galbene, fiind eliminat. Tot miercuri, Dinamo Kiev a remizat acasa, 1-1, cu Metalurg Zaporoje.

FC ARGES. De ieri, echipa se afla intr-un stagiu de pregatire de doua saptamani in Belgia, in cadrul caruia va disputa patru meciuri amicale: contra formatiilor Lierse, Mouscron si Royal Anvers si a inca unui adversar nedesemnat. Cartu s-a declarat multumit de lotul avut la dispozitie. "Nu ma plang si nu mi-e teama sa atac campionatul cu jucatorii pe care-i am. Voi da credit celor tineri." (Andrei Nicolescu)
×
Subiecte în articol: sport