x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Info

Info

07 Iul 2005   •   00:00

Oprea, cea mai buna saritura a anului


Marian Oprea (foto) a realizat cea mai buna performanta mondiala din 2005 in proba de triplusalt, 17,81 metri. In cadrul reuniunii de la Lausanne, din circuitul Super Grand Prix, vicecampionul olimpic de la Atena i-a devansat pe bulgarul Momchil Karailiev (17,36) si pe brazilianul Jadel Gregorio (17,34). Cu aceasta ocazie, el a stabilit si un nou record national, fosta performanta, 17,63 metri, apartinandu-i din 2003. Oprea se anunta drept mare favorit pentru medalia de aur a probei la CM de la Helsinki, care va incepe peste o luna.

FRANTA. Fundasul stanga al divizionarei B Gaz Metan Medias, Laszlo Sepsi, se afla in probe la echipa franceza Rennes, antrenata de Ladislau Bölöni, a anuntat site-ul football365.fr. Internationalul roman de juniori se pregateste cu lotul formatiei franceze in cantonamentul de la Carnac si, daca randamentul sau va fi cel scontat, va fi achizitionat si trimis la echipa de tineret.

SAHTIOR. Ciprian Marica a inscris un gol in partida pe care Sahtior Donetk a castigat-o marti cu 3-2 in fata formatiei FC Zürich, in turneul de pregatire din Elvetia. Marica a deschis scorul in minutul 8. Tehnicianul Mircea Lucescu a inceput aceasta partida cu Rat si Marica titulari, atacantul fiind inlocuit in minutul 57. De asemenea, Stoican a fost introdus pe teren dupa pauza, iar Barcauan, din minutul 70. La elvetieni, Filipescu a evoluat pe toata durata partidei, in timp ce Mihai Tararache nu a putut juca din cauza unor dureri la stomac.

RECORD. Atleta rusa Elena Isinbaieva a stabilit un nou record mondial in proba de saritura cu prajina din cadrul reuniunii de la Lausanne, reusind sa treaca peste stacheta inaltata la 4,93 metri. Isinbaieva a imbunatatit cu un centimetru recordul mondial care ii apartinea din 3 septembrie 2004, de la Bruxelles.

ITALIA. Atacantul Christian Vieri, care si-a reziliat in urma cu cateva zile contractul cu Inter Milano, a semnat un contract pe doi ani cu rivala AC Milan. Jucatorul, care a fost despagubit cu 9 milioane de euro de Inter pentru rezilierea contractului, va primi la AC Milan un salariu de 4 milioane de euro, fata de 12 milioane de euro, cat avea pana acum.

TURUL FRANTEI. Lance Armstrong a intrat in posesia tricoului galben dupa ce echipa sa, Discovery Channel, a castigat etapa a patra a turului. Fostul lider, David Zabriskie (CSC), a cazut in timpul contratimpului pe echipe care a avut loc intre Tours si Blois (67,5 kilometri) si a retrogradat pe pozitia a noua.

POLI IASI. Antrenorul Ionut Popa a renuntat la trei jucatori aflati in probe, Emil Vasile, venit de la Unirea Negresti, Tiberiu Zamfirache, de la FCM Bacau II si fundasul Cristian Becali de la Steaua II. Ultimul este nepotul patronului Stelei, Gigi Becali. Poli Iasi pleaca azi in cantonament la Campulung Moldovenesc, unde va juca meciuri amicale cu nationala de juniori sub 17 ani, FC National si CFR Cluj.
×
Subiecte în articol: sport