x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Info

Info

17 Iun 2005   •   00:00

Panduru, prima zi, prima cearta

Dupa ce tratativele cu Dan Petrescu, atras in continuare de farmecul Regiei, au esuat, Adrian Porumboiu a recurs la varianta de rezerva pentru banca tehnica a Vasluiului. Ieri, finantatorul proaspetei divizionare A l-a prezentat pe Basarab Panduru drept noul antrenor. "Cred ca am facut o alegere buna, pentru ca am adus la echipa un antrenor ambitios", a declarat Porumboiu. In cadrul conferintei de presa in care a fost prezentat, Panduru a avut deja un conflict cu jurnalistii. Deranjat ca i s-au adresat intrebari si lui Porumboiu, "Pandispan" s-a revoltat.

STEAUA. Preconizata despartire dintre Steaua si mijlocasul Dorinel Munteanu pare a fi mai aproape ca oricand. Surse apropiate campioanei tarii sustin ca, ieri, intre patronul Gigi Becali si experimentatul international ar fi avut loc o discutie concreta pe tema unei eventuale prelungiri a contractului. Din cate se pare, cei doi nu au ajuns la nici o intelegere, iar Becali i-ar fi transmis lui Dorinel ca e liber sa-si caute alta echipa. In consecinta, Munteanu va incepe in curand negocierile cu CFR Cluj si Rapid, acolo unde este dorit ca antrenor-jucator si, respectiv, jucator. (Mihai Igirosanu)

CUPA ITALIEI. Inter Milano a castigat Cupa Italiei, dupa ce a invins, miercuri seara, in mansa secunda a finalei, pe teren propriu, cu 1-0 (0-0), pe AS Roma. Unicul gol al intalnirii a fost marcat de Mihajlovici (’52), iar echipa oaspete a jucat din minutul 65 cu un om mai putin pe teren, dupa eliminarea lui Cufre. La AS Roma, Chivu a fost titular si a jucat pana in minutul 79, cand a fost inlocuit cu Ferrari. Echipa milaneza se impusese si in tur, cu 2-0.

NATATIE. Camelia Potec a castigat proba de 400 metri liber, iar Razvan Florea pe cea de 200 metri spate, in a doua zi a reuniunii de natatie de la Monaco, a patra si ultima etapa din cadrul circuitului Mare Nostrum. Intr-o alta proba, Simona Paduraru a ocupat locul al doilea la 200 m mixt.

OLANDA. Tribunalul din Rotterdam a decis ieri sa prelungeasca pentru inca 14 zile arestul preventiv al atacantului olandez al lui Arsenal Londra, Robin van Persie, impotriva caruia s-a depus o plangere pentru viol. Potrivit postului public olandez de radio, miercuri a fost prelevat si un esantion de ADN al jucatorului, insa purtatorul de cuvant al Parchetului a refuzat sa ofere vreo informatie privind desfasurarea anchetei.

TURCIA. Tehnicianul Rasit Cetiner a semnat un contract pe un sezon, cu optiune de prelungire pentru inca un an, cu Bursaspor. La echipa turca sunt legitimati Cornel Frasineanu si Iulian Miu.

ANGLIA. Liverpool a renuntat la turneul pe care urma sa il efectueze in Japonia, pentru a se pregati mai bine in vederea turului intai preliminar al Ligii Campionilor. Castigatoarea Ligii Campionilor, careia UEFA i-a permis sa participe la editia urmatoare a competitiei, desi a ocupat doar locul al cincilea in campionatul Angliei, urma sa joace in Japonia cu Shimizu S-Pulse (27 iulie) si Kashima Antlers (30 iulie).

TENIS. Victor Hanescu il va intalni pe danezul Kenneth Carlsen in primul tur la Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam al anului. Daca va trece de Carlsen, Hanescu va juca impotriva invingatorului dintre francezii Michael Llodra si Sebastien Grosjean, cap de serie numarul 9. Andrei Pavel va juca in primul tur cu un jucator venit din calificari, iar daca va accede in turul doi, il va intalni pe invingatorul partidei dintre cehul Bogdan Ulihrach si suedezul Thomas Johansson, cap de serie numarul 12.
×
Subiecte în articol: sport