x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Info

Info

30 Mai 2005   •   00:00


  • 31 mai 2005
  • Hanescu il infrunta azi pe Federer

    Astazi, in sferurile de finala ale turneului de la Roland Garros, romanul Victor Hanescu are o misiunea aproape imposibila in fata liderului mondial, elvetianul Roger Federer. Desi organizatorii nu stabilisera pana ieri dupa-amiaza terenul si ora exacta de start a confruntarii, programata in jurul orei 12:00, intalnirea dintre Hanescu si Federer va fi transmisa in direct de TVR 2. Cei doi s-au intalnit anul trecut, cu prilejul meciului de Cupa Davis dintre Romania si Elvetia, Federer impunandu-se categoric, in trei seturi. (Mihai Igirosanu)

    SPANIA. Gheorghe Craioveanu a marcat un gol in meciul pe care echipa sa, Getafe, l-a terminat la egalitate, 2-2, cu Atletico Madrid, in ultima etapa din Primera Division. Romanul a fost titular, a inscris golul de 2-1 in minutul 55, apoi a fost inlocuit cu Asen. Campioana Barcelona si ocupanta locului secund, Real Madrid, vor evolua in grupele Ligii Campionilor, iar Villarreal si Betis Sevilla in turul trei preliminar. In Cupa UEFA, Spania va fi reprezentata de Espanyol, Sevilla si Osasuna. Au retrogradat Levante, Numancia si Albacete.

    TENIS. Monica Niculescu, cap de serie numarul 7, s-a calificat in turul doi al probei simplu junioare de la Roland Garros. Niculescu a invins-o, scor 3-6, 7-5, 7-5, pe Evghenia Grebeniuk (Rusia) si va juca in faza urmatoare cu Iulia Fedosova (Franta). Alte doua junioare din tara noastra, Mihaela Buzarnescu si Sorana Carstea, au fost eliminate din primul tur, iar la senioare, Andreea Vanc, care face pereche cu Eva Birnerova (Cehia), a pierdut in optimile probei de dublu.

    FC ARGES. Antrenorul Sorin Cartu a suferit o criza de apendicita in timpul meciului cu Apulum si are nevoie de operatie, dar spera sa amane interventia chirurgicala pana dupa meciul cu Dinamo. "Iau o gramada de medicamente numai ca sa scap de cutit pana la meciul cu Dinamo. Vreau sa pregatesc meciul acesta foarte bine, sa dau peste nas tuturor celor care vad numai aranjamente", a declarat Cartu, care spune ca nu-i va folosi pe cei doi jucatori care apartin lui Gigi Netoiu, Marius Sava si Cornel Dobre, pentru a nu-i expune comentariilor. (Andrei Nicolescu)

    UCRAINA. Mircea Lucescu a criticat arbitrajul norvegianului Terje Hauge din finala Cupei Ucrainei, pierduta de Sahtior Donetk, 0-1, in fata lui Dinamo Kiev. "A fost o greseala sa fie invitat un arbitru strain. Strainii simt ca ar trebui sa rasplateasca intr-un fel aceasta invitatie. A facut acest lucru, mai ales prin penalty-ul acordat lui Dinamo. Daca era ucrainean, avand in vedere greselile comise, ar fi fost sfarsitul carierei sale", a spus antrenorul roman. Terje Hauge a acordat echipei din Kiev un penalty, in minutul 11, din care Rincon a inscris unicul gol al meciului. In minutul 19, norvegianul l-a eliminat pe Ciprian Marica, iar putin mai tarziu a fluierat penalty si pentru Sahtior, insa Levandovski a ratat.

    ×
    Subiecte în articol: sport