x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Info

Info

29 Mai 2005   •   00:00

  • 30 mai 2005
  • STRANIERI. Adrian Pitu a marcat ambele goluri ale formatiei AC Bellinzona in meciul castigat sambata, in deplasare, cu scorul de 2-1, impotriva lui FC Wil 1900, in cadrul ultimei etape a ligii secunde din campionatul Elvetiei. De asemenea, atacantul roman Sabin Ilie a marcat unicul gol al chinezilor de la Changchun Yatai in meciul incheiat la egalitate, scor 1-1, contra lui Guangzhou Rizhiquan. Cu aceasta reusita, Sabin Ilie a ajuns la cota 12 goluri inscrise in 11 etape scurse din actuala editie a campionatului Chinei.

    FORMULA 1. Fernando Alonso (Renault) a castigat, la Nurburgring, cea de-a patra cursa a acestui sezon. Liderul clasamentului a obtinut victoria cu doua tururi inainte de final, dupa ce Kimi Raikkonen (McLaren Mercedes), care conducea Marele Premiu al Europei, a iesit in decor din cauza unei explozii a unuia dintre pneuri. Spaniolul a fost urmat pe podium de Nick Heidfeld (Williams BMW) si de Rubens Barrichello (Ferrari). Campionul mondial en-titre, Michael Schumacher (Ferrari), a terminat pe locul al cincilea.

    RENNES. Formatia antrenata de Ladislau Boloni va evolua in sezonul viitor in Cupa UEFA, dupa ce a ocupat locul 4 la finalul actualei editii a campionatului Frantei, in ciuda infrangerii suferite sambata, in deplasare, cu scorul de 0-1, in fata lui PSG. "Anul viitor vom avea nevoie de o echipa mai solida si de jucatori cu experienta. Va trebui sa ne intarim, iar eu stiu deja exact ce ne lipseste pentru a forma o echipa si mai competitiva. Nu stiu ce se va intampla in viitor, ci doar ca mai am doi ani de contract cu Rennes", a declarat Bölöni.

    TINERET. Antrenorul echipei nationale de tineret a Romaniei, Florin Marin, a anuntat jucatorii convocati pentru meciurile cu Olanda si Armenia din preliminariile CE 2006: Hutan (Serif Tiraspol) si Minca (Apulum Alba-Iulia) - portari; S. Radoi (Sportul), Murgan, Moti, D. David (FCM Bacau), L. Goian, Pulhac (ambii Dinamo), Nesu (Steaua) - fundasi; Herea (FC National), Cocis, Florescu (Serif), Izvoranu (Otelul), Marginean (CFR Cluj), Prepelita (FC Arges), Nicolita (Steaua) - mijlocasi; Chiacu (FC National), Marica (Sahtior), Curelea (Sportul), A. Cristea (Steaua).

    MARATONUL MACADAM 2005. In week-end, pasionatii de jogging au avut parte de o competitie inedita: doua curse distincte, un parcurs de 4 km pentru familii si o cursa de rezistenta de 9 km pentru atletii antrenati, al caror start s-a dat ieri, in Piata Charles de Gaulle. Organizat de Uniunea Francezilor din Romania, Primaria Generala a Municipiului Bucuresti, Primaria Sectorului 1, Prefectura Bucuresti, cu suportul Orange si al altor sustinatori, Bucuresti Macadam 2005 si-a recompensat primii trei clasati la cursa de rezistenta, precum si participantii veterani, cu premii financiare. Concurentii au sarbatorit printr-o tombola si s-au imprietenit in Bucuresti Macadam Village.

    UCRAINA. Mircea Lucescu a ratat ieri primul trofeu al sezonului, dupa ce Sahtior Donetk a pierdut, 0-1, finala Cupei Ucrainei in fata lui Dinamo Kiev. Singurul gol al meciului a fost marcat de Rincon, din penalty, in minutul 11. Incepand din minutul 20, Sahtior a evoluat in inferioritate numerica, dupa eliminarea lui Ciprian Marica. La "mineri", au mai jucat Razvan Rat si Cosmin Barcauan, care au fost titulari, dar si Flavius Stoican, introdus pe final. De partea cealalta, Florin Cernat s-a aflat in primul "11" al formatiei din Kiev, insa a fost schimbat in repriza a doua.
    ×
    Subiecte în articol: sport