x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Info

Info

23 Mai 2005   •   00:00


  • 24 mai 2005
  • Trei medalii la Europenele de Judo

    Alina Dumitru a castigat titlul de campioana europeana la judo la categoria 48 kg, in cadrul concursului desfasurat la Rotterdam. Ioana Dinea-Aluas a obtinut argintul la categoria 52 kg, in timp ce Daniel Brata s-a clasat al treilea la categoria 100 kg. Pe langa cele trei medalii obtinute de delegatia romaneasca, ramane notabil si rezultatul lui Costel Danculea, care a terminat al saptelea la categoria 66 kg. In clasamentul pe medalii, Romania a ocupat locul 6, pe primele pozitii situandu-se Franta, Rusia si Olanda. (Catalin Fainisi)

    TENIS. Andrei Pavel a fost eliminat ieri in primul tur de la Roland Garros, dupa infrangerea, scor 2-6, 2-6, 3-6, in fata lui Florent Serra. Inainte de competitia de la Paris, romanul ocupa locul 53 in clasamentul Indesit ATP 2005 Race. Victor Hanescu, care a jucat aseara impotriva cehului Michal Tabara, a urcat o pozitie in clasamentul tenisului masculin, ocupand locul 63.

    SPANIA. Gheorghe Craioveanu a declarat ca ia in considerare posibilitatea de a ramane la echipa Getafe si in sezonul viitor. "Am avut o sarbatoare meritata, dupa sezonul foarte bun pe care l-am facut. Personal, ma simt foarte iubit si am avut din nou o zi minunata alaturi de suporteri. Probabil voi mai ramane la Getafe inca un sezon, insa va trebui sa discut cu presedintele si apoi vom vedea", a spus Craioveanu la sfarsitul partidei cu FC Sevilla, scor 0-0, de duminica.

    PORTUGALIA. Benfica Lisabona a castigat al 28-lea titlu de campioana a Portugaliei, dupa ce a remizat, in deplasare, scor 1-1, in partida cu Boavista Porto, in ultima etapa a Superligii. Primul titlu pentru "vulturi" dupa o pauza de 11 ani a fost adus de Giovanni Trapattoni, primul antrenor italian care a castigat titlul in trei tari diferite: in Italia, cu Juventus si Inter, in Germania, cu Bayern München, si in Portugalia, cu Benfica. Rivala locala a campioanei, Sporting, unde evolueaza si romanul Marius Niculae (foto), va juca in turul trei preliminar al Ligii Campionilor, dupa ce a ocupat locul trei in clasament. Niculae a fost considerat de presa lusitana drept cel mai bun "leu" de pe teren in meciul pierdut de Sporting pe teren propriu, 2-4, in fata lui Nacional.

    GIMNASTICA. Patru gimnaste si sase gimnasti romani vor participa la Campionatul European de Gimnastica de la Debrecen, care se va desfasura in perioada 2-5 iunie. La feminin, Romania va fi reprezentata de Floarea Leonida, Catalina Ponor, Monica Rosu si Daniela Sofronie, iar la masculin, de Marian Dragulescu, Alin Jivan, Ilie Popescu, Razvan Selariu, Ioan Suciu si Marius Urzica.

    ×
    Subiecte în articol: sport