x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Info

Info

22 Mai 2005   •   00:00


  • 23 mai 2005
  • ITALIA. Juventus a castigat pentru a 28-a oara in istorie titlul de campioana, dupa ce vineri seara, Milan a terminat la egalitate, 3-3, cu Palermo. Dupa fluierul final de pe "San Siro", jucatorii torinezi au sarbatorit "lo scudetto" intr-o discoteca, dar fara sa exagereze. Chiar daca au devenit campioni, "bianconeri" nu au renuntat inca la silenzio stampa. Site-ul oficial al clubului nu a facut deloc referire la titlu, iar sambata jucatorii s-au antrenat cu portile inchise, la baza de la Sisport. Era insa de asteptat ca aseara, dupa meciul cu Livorno (2-2), Mutu si coechipierii sai sa-si recapete dreptul de a vorbi cu presa.

    FRANTA. Rennes a invins sambata cu 4-0 pe Strasbourg, intr-o partida din etapa a 37-a a campionatului Frantei. Echipa antrenata de Ladislau Bölöni a profitat astfel de esecul lui Marseille, 0-1 cu Lyon, si a urcat pe locul 4, pozitie care i-ar asigura participarea in Cupa UEFA. In ultima etapa, Rennes, care are un punct mai mult decat Marseille, va juca in deplasare cu Paris St. Germain. Intr-un alt meci, Nantes, fara Claudiu Keseru si Florin Bratu, a pierdut, 0-1, in deplasare la Sochaux.

    HANDBAL. Carmen Amariei a castigat Liga Campionilor la handbal feminin cu echipa Slagelse FH. Formatia daneza a invins in deplasare cu 27-20 pe Kometal Skopje (Macedonia), in mansa retur a finalei. In meciul tur, disputat la 14 mai, danezele castigasera pe teren propriu cu 27-23. Slagelse FH si-a pastrat astfel trofeul cucerit in premiera in sezonul trecut. Carmen Amariei a evoluat pe toata durata partidei si a marcat cinci goluri.

    ANEFS. Sambata, la sediul Academiei Nationale de Educatie Fizica si Sport, campioanele olimpice Elisabeta Lipa, Gabi Szabo si Laura Badea au asistat la o sesiune pe tema conceptului integro-corelativ in cercetarea stiintifica din domeniul educatiei fizice si sportului. La intrunirea care s-a bucurat si de o bogata participare internationala au luat cuvantul mai multe somitati in materie, printre care rectorul ANEFS, prof. univ. dr. Gheorghe Cismas, prof. univ. dr. si antrenor emerit Corina Tifrea, precum si Dumitru Alexandrescu, fost rector al ANEFS.

    EMISIUNE. Asta-seara, de la ora 23:00, pe PRIMA TV, Horia Ivanovici va prezinta o editie cu adevarat exploziva a emisiunii "FANATIK SHOW". Lupta pe viata si pe moarte pentru titlu se muta in studiou, unde se vor contra "la baioneta" patronul Stelei, Gigi Becali, si directorul executiv al lui Dinamo, Cristi Borcea. La fel ca si in campionat, disputa marilor rivali bucuresteni va fi arbitrata de Timisoara, printr-un suporter "fanatic" al lui Poli, showman-ul Florin Calinescu. Nu in ultimul rand, emisiunea va prezenta in premiera doi milionari "fanatici" si va invita sa castigati premiul de 1.000 de euro de asta-seara!

    ECHIPA NATIONALA. Lotul selectionatei divizionare pentru meciul cu Republica Moldova s-a reunit ieri la Casa Fotbalului. La apelul selectionerului Victor Piturca au fost prezenti portarii Lobont si D. Coman, fundasii Contra, G. Coman, Ghionea, Maftei si Pascovici, mijlocasii Cocis, Fl. Dumitru, Dorinel Munteanu, Dica, Plesan si Ov. Petre, precum si atacantii D. Niculae si Ionut Mazilu. Fotbalistii convocati au plecat la Bacau inainte de pranz, de pe Aeroportul Militar Otopeni. Dinamovistii Tamas, Grigorie si Niculescu urmau sa se alature lotului aseara, dupa meciul cu Otelul. Partida dintre selectionatele divizionare ale Romaniei si Moldovei va avea loc maine, de la ora 20:15.
    ×
    Subiecte în articol: sport