x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Info

Info

08 Mai 2005   •   00:00


  • 9 mai 2005
  • Prima victorie pentru Kimi Raikkonen

    Finlandezul Kimi Raikkonen, de la McLaren Mercedes, a castigat prima sa cursa in acest sezon, in Marele Premiu al Spaniei, de la Barcelona. Dupa ce a dominat toate cele 66 de tururi, acesta a fost urmat de eroul local, Fernando Alonso, care si-a consolidat pozitia de lider al clasamentului general, cu 44 de puncte. Campionul en-titre, Michael Schumacher, a abandonat in urma unei duble explozii a pneurilor Bridgestone si ramane cu numai 10 puncte, dupa primele cinci etape. (Catalin Fainisi) FRANTA. Rennes continua cursa pentru ocuparea locului 4, care i-ar asigura participarea in Cupa UEFA. Echipa antrenata de Ladislau Bölöni a remizat acasa, 0-0 cu AS Monaco si se afla in prezent pe pozitia a cincea in clasament, cu 52 de puncte. Principala sa contracandidata, Olympique Marseille, a pierdut pe teren propriu, 2-3 cu Caen, si, cu 3 etape inainte de finalul sezonului, are doar un punct mai mult ca Rennes. In Liga Campionilor merg doar primele trei clasate, iar locul 4 participa in Cupa UEFA, alaturi de castigatoarele Cupei Frantei si Cupei Ligii.

    TURCIA. Cu trei etape inainte de finalul sezonului, Fenerbahce si Galatasaray sunt despartite in continuare de 4 puncte. Liderul a invins fara probleme cu 2-0 la Diyarbakir, intr-o partida cu incidente, in care 22 de suporteri au fost raniti. De asemenea, echipa lui Gheorghe Hagi a castigat cu 2-1 in fata lui Ankaragucu, insa jocul lui Cim Bom a lasat din nou de dorit. Ceea ce, potrivit cotidianului Turkiye, l-a scos din sarite pe antrenorul roman: "El a fost mult mai agresiv decat alte dati si si-a varsat nervii pe arbitru, pe jucatorii sai si chiar si pe copiii de mingi". Mai nou, Hagi a impus un nou set de reguli. Jucatorii nu au voie sa discute cu arbitrii, sa primeasca vizite in cantonament, sa intarzie la antrenamente sau sa faca declaratii legate de castigarea titlului.

    HANDBAL. Barcelona a castigat Liga Campionilor la handbal masculin, dupa ce a invins sambata, in mansa secunda a finalei, o alta formatie spaniola, Ciudad Real. Catalanii au castigat meciul retur cu scorul de 29-27, dupa ce in prima mansa pierdusera cu 27-28. Barcelona a fost adversara romanilor de la HCM Constanta in grupa A a Ligii Campionilor. Primul meci dintre cele doua formatii a fost castigat de HCM cu 29-27, in timp ce in retur spaniolii au invins cu 32-25.

    FANATIK SHOW. Invitatii lui Horia Ivanovici la emisiunea din aceasta seara (ora 23:00, Prima TV) vor fi: Emil Rosiianu, presedintele Politehnicii Timisoara, Dinu Gheorghe, presedintele Rapidului, si Gigi Netoiu, vicepresedintele lui Dinamo. Se vor discuta probleme legate de viitorul financiar al revelatiei violete din Banat, despre ce sanse au urmaritoarele Stelei sa o darame din fotoliul de onoare, iar telespectatorii vor avea parte de surprize la celebrarea celor 19 ani care au trecut de la finala Cupei Campionilor Europeni din 7 mai 1986, Steaua - Barcelona 2-0. Marele premiu al emisiunii a ajuns la 2.000 de euro.

    DRAMA. Jucatorul lui Milan, Kakha Kaladze, traieste clipe grele. Georgianul a aflat ca intr-o groapa comuna dintr-o localitate situata la vest de Tbilisi au fost gasite ramasitele unui cadavru care ar putea fi al fratelui sau. Vano Merabisvili, ministrul georgian de Interne, a anuntat ca in urma cu cateva zile au fost descoperite corpurile a opt persoane, una dintre acestea avand semnalmentele fratelui fotbalistului. Levan Kaladze a fost rapit in urma cu 4 ani, iar sansele ca el sa fie gasit in viata erau minime. Jucatorul lui Milan nu va pleca insa in Georgia decat daca analiza ADN va confirma ca este vorba despre fratele sau.

    ITALIA. Juventus a facut un pas urias catre cucerirea celui de-al 28 titlu din istorie. Echipa lui Fabio Capello a invins cu 1-0 pe Milan, chiar pe "San Siro", in derby-ul etapei a 35-a. Singurul gol al meciului a fost marcat de David Trezeguet, in minutul 28. Inaintea acestei runde, cele doua formatii se aflau la egalitate de puncte. Acum, Juventus totalizeaza 79 de puncte, iar elevii lui Carlo Ancelotti 76. Pana la finalul sezonului mai sunt trei etape, dar torinezii au un program mai lejer decat rivalii lor.
    ×
    Subiecte în articol: sport