x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Info sport

Info sport

04 Dec 2007   •   00:00

Liviu-Dieter Nisipeanu a reuşit o spectaculoasă calificare in optimile de finală ale Cupei Mondiale la şah de la Khanty-Mansisk (Rusia). In turul trei, Nisipeanu l-a invins cu 3,5-2,5 pe Vassily Ivanciuk (Ucraina), numărul 2 in lume şi proaspăt campion mondial la blitz.

Nisipeanu, in optimi la CM

Liviu-Dieter Nisipeanu a reuşit o spectaculoasă calificare in optimile de finală ale Cupei Mondiale la şah de la Khanty-Mansisk (Rusia). In turul trei, Nisipeanu l-a invins cu 3,5-2,5 pe Vassily Ivanciuk (Ucraina), numărul 2 in lume şi proaspăt campion mondial la blitz. Pentru departajare au fost necesare două partide de şah rapid (1-1) şi două de blitz (1,5-0,5). In optimi, romănul intălneşte alt mare maestru ucrainean, tănărul de 17 ani Sergey Karjakin.

Newcastle ar oferi 3,5 milioane de lire pe Dorin Goian

Fundaşul Stelei, Dorin Goian, este dorit de formaţia engleză de primă ligă Newcastle United, care oferă 3,5 milioane de lire sterline, anunţă presa engleză de ieri. Goian mai e dorit de grupări precum Ajax Amsterdam, Lille, Manchester City sau Borussia Dortmund.

RESTANŢĂ. Intr-un meci contănd pentru etapa a 11-a, Steaua a invins aseară, in Ghencea, in faţa a circa 6.000 de suporteri, cu 1-0 (0-0), pe Gloria Bistriţa. Victoria roş-albaştrilor a fost decisă de autogolul stoperului Dorin Toma (’78), la o fază in care ardeleanul a fost presat de Victoraş Iacob. In repriza secundă, stelistul Emeghara (’52) şi bistriţeanul Tilincă (’59) au fost eliminaţi pentru primirea celui de-al doilea cartonaş galben. In penultimul minut al prelungirii, Gloria a trecut pe lăngă egalare, Răzvan Dobre lovind bara.Â

LIGA CAMPIONILOR. In această seară se vor disputa două partide, in devans, din grupa D, acestea fiind Şahtior Doneţk - Benfica Lisabona (21:45, Sport.ro) şi AC Milan - Celtic Glasgow. In cazul in care Celtic obţine un punct pe terenul milanezilor, scoţienii se vor califica in optimile Ligii Campionilor, chiar dacă Şahtiorul lui Mircea Lucescu va invinge Benfica.

STRANIERI. După 0-2 pe teren propriu cu Inter Milano, atacantul Fiorentinei Adrian Mutu susţine că echipa sa trebuie să-şi propună obiective mai realiste. "Trebuie să evităm visele periculoase şi să nu mai vorbim despre titlu. Ne-am intors cu picioarele pe pămănt şi e bine să rămănem aşa. Inter este o echipă pentru titlu, noi mai trebuie să progresăm", a declarat internaţionalul romăn al grupării "viola". La Inter, Cristi Chivu a fost integralist.

DINAMO. Succesul cu 3-1 in faţa formaţiei UTA l-a făcut pe preşedintelele executiv al "căinilor", Cristi Borcea, să viseze din nou la titlu, deşi campioana se află la 14 puncte de liderul CFR Cluj. "Jucătorii au simţit din nou plăcerea de a juca. O dată cu venirea lui Cornel Ţălnar, Dinamo a renăscut şi ne găndim la titlu, indiferent de diferenţa de puncte faţă de primul loc", a declarat Borcea.

RAPID. Neutilizat in meciul cu FC Vaslui, Lucian Burdujan a recunoscut că are probleme din cauza faptului că refuză prelungirea contractului. "Este adevărat, am avut discuţii in contradictoriu cu antrenorul Mircea Rednic şi cu persoane din conducere. Momentan nu vreau să-mi prelungesc contractul. Chiar dacă ajungem in Liga Campionilor nu pot garanta că voi accepta", a declarat atacantul rapidist, a cărui inţelegere expiră in vara anului 2009.

STEAUA. Potrivit clasamentului lunar intocmit de Federaţia Internaţională de Statistică a fotbalului, dat publicităţii ieri, Steaua este cea mai bine clasată echipă din Romănia, ocupănd locul 70, cu 133 de puncte. Gruparea din Ghencea este la egalitate cu Lazio şi PSV Eindhoven, primele trei poziţii fiind ocupate de FC Sevilla, Manchester United şi Chelsea.

×
Subiecte în articol: sport