x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Info Sport 17 decembrie 2007

Info Sport 17 decembrie 2007

de Jurnalul National    |    17 Dec 2007   •   00:00
Info Sport 17 decembrie 2007
Sursa foto: JAVIER SORIANO/

ARGENTINA. Fostul internaţional Diego Simone a fost numit in funcţia de antrenor al echipei River Plate, in locul lui Daniel Passarella, care a demisionat in luna noiembrie. El a semnat un contract pe un an, cu opţiune de prelungire, avănd ca obiectiv aducerea echipei in fruntea clasamentului, după ce in acest sezon a ocupat locul 14. Simone a mai antrenat pe Racing Club şi Estudiantes, iar ca jucător a activat la FC Sevilla, Atletico Madrid, Inter Milano şi Lazio Roma.

FIFA. Forul fotbalistic mondial a lansat un program de formare a arbitrilor la toate nivelurile, pentru care va aloca 40 de milioane de dolari, a anunţat preşedintele Joseph Blatter (foto). 30 de milioane de dolari vor fi investiţi in programe pentru formarea arbitrilor la nivelul federaţiilor naţionale, iar restul pentru pregătirea arbitrilor in vederea Cupei Mondiale din 2010, din Africa de Sud, şi pentru promovarea arbitrajului profesionist.

OLIMPISM. Coreea de Nord, una dintre cele mai izolate ţări din lume, a semnat un acord prin care acceptă ca Flacăra Olimpică să treacă pe teritoriul său in drum spre Beijing, gazda JO de vară din 2008. Flacăra va fi aprinsă, potrivit tradiţiei, la Olympia (Grecia), la 25 martie, şi va trece prin 22 de oraşe de pe cinci continente. Ea va ajunge la Phenian, capitala Coreei de Nord, la 28 aprilie.

INOT. Cu prilejul CE in bazin scurt de la Debrecen, ştafeta feminină a Germaniei a stabilit un nou record mondial in proba de 4x50 m mixt, fiind inregistrată cu timpul de un minut, 47 de secunde şi 44 de sutimi. Un alt record al lumii s-a consemnat in proba de 50 m spate, căştigată de croata Sanja Jovanovici in 26 de secunde şi 83 de sutimi.

ANGLIA. Noul selecţioner al Angliei, Fabio Capello (foto), va căştiga 23,6 milioane de euro din contractul semnat cu federaţia de la Londra, dacă va obţine titlul mondial in 2010. Acordul se intinde pe doi ani şi jumătate, salariul anual fiind de 5,5 milioane de euro, insă tehnicianul are garantată o mărire de 695.000 de euro pentru fiecare sezon care va urma. "Voi căştiga Cupa Mondială. Dacă nu aş fi crezut asta, nu aş fi acceptat postul. Aş fi continuat să joc golf", a declarat Capello, care este aşteptat astăzi la Londra.

TENIS. Americanca Chris Evert, fostă numărul 1 mondial şi căştigătoare a 18 turnee de Grand Slam, şi-a anunţat logodna cu jucătorul australian de golf Greg Norman. In vărstă de 52 de ani, ca şi Norman, Chris Evert a fost căsătorită de două ori cu tenismanul britanic John Lloyd şi cu schiorul american Andy Mill.

FRANŢA. Franck Ribery, jucător la Bayern München, a fost desemnat cel mai bun fotbalist francez al anului 2007 de către publicaţia France Football. El a fost urmat de Thierry Henry (Barcelona), căştigătorul din ultimii patru ani, Karim Benzema (Lyon), Florent Malouda (Chelsea), Eric Abidal (Barcelona), Samir Nasri (Marseille) şi de Claude Makelele (Chelsea).

×
Subiecte în articol: sport