x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cursa de Formula 1 din Brazilia va rămâne la Sao Paulo până în 2030

Cursa de Formula 1 din Brazilia va rămâne la Sao Paulo până în 2030

de Redacția Jurnalul    |    03 Noi 2023   •   23:15
Cursa de Formula 1 din Brazilia va rămâne la Sao Paulo până în 2030
Sursa foto: Hepta

Marele Premiu de Formula 1 al Braziliei de pe circuitul Interlagos din Sao Paulo va rămâne în calendar cel puțin până în 2030, după ce a obținut o prelungire a contractului pe cinci ani, a anunțat vineri forul sportiv.

Actualul contract, pentru cursa cunoscută acum sub numele de Marele Premiu de la Sao Paulo, urma să expire în 2025.

Interlagos părea că va pierde marele premiu în 2019, când fostul președinte brazilian Jair Bolsonaro a declarat că un nou circuit va fi construit pentru a-l găzdui la Rio de Janeiro .

Oferta capitalei a eșuat, iar circuitul propus nu a fost niciodată construit.

Directorul executiv al Marelui Premiu din Sao Paulo, Alan Adler, l-a creditat cu merite pe Stefano Domenicali, directorul general al F1, pentru că a păstrat cursa la Interlagos.

"În 2019, Sao Paulo era foarte departe de a semna un nou contract cu Formula 1, dar în 2020 a sosit Stefano, iar prima sa decizie a fost să refacă legătura cu Sao Paulo", a declarat Adler într-o conferință de presă.

Interlagos, numit oficial Autodromo Jose Carlos Pace, după numele câștigătorului cursei din 1975 din Brazilia, a găzduit pentru prima dată un mare premiu al campionatului mondial în 1973.

Circuitul a fost martorul unor evenimente importante din istoria sportului, inclusiv victoria emoționantă a regretatului triplu campion Ayrton Senna pe teren propriu în 1991 și câștigarea titlului de către Kimi Raikkonen în 2007 pentru Ferrari.

Lewis Hamilton și-a asigurat primul său titlu pe acest circuit în 2008 cu McLaren, după o depășire crucială în ultimul viraj al ultimului tur, în timp ce Jenson Button și-a asigurat aici titlul din 2009 cu Brawn GP.

Fernando Alonso a câștigat și el titlurile din 2005 și 2006 la Interlagos.

Circuitul a fost renovat în ultimii ani, inclusiv un nou paddock, și a găzduit și festivaluri de muzică.

Primarul din Sao Paulo, Ricardo Nunes, a declarat reporterilor, citat de Reuters, că au fost cheltuite 160 de milioane de reali (32,7 milioane de dolari), dar că mai sunt multe de făcut, estimând că a doua parte a lucrărilor de renovare va costa 210 milioane de reali.

Marele Premiu aduce orașului venituri de 1,5 miliarde de reali în fiecare an, a adăugat el.

Nunes a declarat că termenii contractului dintre oraș și Formula 1 au rămas neschimbate.

Domenicali a salutat "atmosfera minunată" creată de fanii brazilieni.

"Brazilia are o moștenire atât de bogată în materie de curse, iar acest circuit emblematic este unul dintre cele mai apreciate de piloți și de fanii din întreaga lume", a declarat italianul.

"Întruchipează tot ceea ce este minunat în materie de curse și abia așteptăm să vedem cum se va dezvolta în anii următori pentru a crea o experiență și mai bună."

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: interlagos formula 1 contract