x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Întoarcerea Reginei-mamă

Întoarcerea Reginei-mamă

de Vlad Ionescu    |    15 Sep 2009   •   00:00
Întoarcerea Reginei-mamă
Sursa foto: /AFP

Retrasă din activitate acum doi ani, interval în care a devenit mamă, jucătoarea belgiană Kim Clijsters şi-a făcut o revenire spectaculoasă în lumea tenisului, reuşind să câştige ultimul turneu de Grand Slam al anului.



În finală ea a învins-o cu 7-5, 6-3 pe daneza de 19 ani Caroline Wozniacki, intrând pentru a doua oară în posesia trofeului, pe care l-a mai câştigat şi în 2005. Clijsters a devenit astfel prima jucătoare din istorie care a triumfat la US Open din postura de beneficiară a unui wild-card, ea nefigurând în clasamentul WTA, deoarece nu a participat la suficiente turnee în acest an. Totodată, belgiana de 26 de ani este doar a treia mamă care s-a impus la un turneu de Grand Slam, ultima fiind australianca Yvonne Goolagong-Cawley, la Wimbledon, în 1980.

Familia, pe primul loc
Imediat după ce a obţinut punctul victoriei lui, Kim i-au dat lacrimile, apoi a urcat în tribună şi şi-a îmbrăţişat soţul, fostul baschetbalist american Brian Lynch, care a urmărit meciul alături de Jada Ellie, fetiţa lor de 18 luni. "M-a ajutat foarte mult faptul că fetiţa a fost cu mine. Ea s-a distrat la New York şi asta ne-am dorit, ca rutina să nu o influenţeze. Prezenţa ei m-a ajutat să mă menţin concentrată pe tenis. Acum vreau doar să mă întorc acasă, să revin la rutina familială", a declarat jucătoarea belgiană, care a recunoscut că nu s-a aşteptat nici o clipă să câştige turneul. "Am revenit ca să văd cum merg lucrurile, să recuperez senzaţiile de pe teren. Nu am cuvinte să descriu ceea ce mi se întâmplă şi le mulţumesc organizatorilor că mi-au dat un wild-card şi şansa să-mi apăr titlul din 2005", a dăugat Kim.

Federer, spre al şaselea trofeu
Finala probei masculine de simplu, care s-a disputat azi noapte, i-a opus pe elveţianul Roger Federer şi pe argentinianul Juan Martin del Potro. Federer l-a învins în trei seturi, scor 7-6, 7-5, 7-5, pe sârbul Novak Djokovici, în timp ce Del Potro l-a ridiculizat pur şi simplu pe spaniolul Rafael Nadal, cu un sec 6-2, 6-2, 6-2. Elveţianul, care în acest an a mai câştigat la Roland Garros şi Wimbledon, are mari şanse să-şi treacă în palmares al şaselea succes consecutiv la US Open, în timp ce Del Potro se află la prima finală într-un turneu de Grand Slam. Cei doi jucători s-au întâlnit până acum de şase ori, Federer câştigând de fiecare dată. La dublu junioare, Elena Bogdan şi Noppawan Lertcheewarkan (Thailanda) au pierdut cu 1-6, 6-3, 10-7 finala cu Valeria Solovieva / Marina Zanevska (Rusia / Ucraina).

×
Subiecte în articol: sport