x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Jandarmeria Capitalei: Nu putem interzice accesul suporterilor dinamovişti pe Ghencea

Jandarmeria Capitalei: Nu putem interzice accesul suporterilor dinamovişti pe Ghencea

07 Mai 2009   •   00:00
Jandarmeria Capitalei: Nu putem interzice accesul suporterilor dinamovişti pe Ghencea

Peste o mie de jandarmi vor asigura condiţiile de securitate la meciul de mâine dintre Steaua şi Dinamo. Potrivit Jandarmeriei Capitalei, accesul suporterilor dinamovişti pe stadionul "Ghencea" nu poate fi interzis, numărul biletelor şi accesul fiind problema cluburilor de fotbal, scrie Mediafax.

Mâine, începând cu ora 21.00, pe stadionul "Ghencea" se va desfăşura meciul de fotbal dintre echipele FC Steaua Bucureşti şi FC Dinamo, din cadrul Ligii I.

"Numărul biletelor şi accesul suporterilor echipei oaspete la acest eveniment sportiv este o problemă a cluburilor implicate în organizare, precum şi a forurilor fotbalistice de decizie. Jandarmeria nu poate interzice accesul suporterilor echipei oaspete in stadion, decât dacă organizatorul şi forurile competente solicită acest lucru", informează jandarmeria Bucureşti într-un comunicat.

La meciul de fotbal, măsurile de ordine publică vor fi asigurate de peste o mie de jandarmi din cadrul Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, care vor asigura condiţiile optime de securitate pentru toţi participanţii la această manifestare sportivă, potrivit sursei citate.

Totodată, Jandarmeria recomandă suporterilor să nu recurgă la violenţe, să nu intre pe stadion cu băuturi alcoolice, petarde, fumigene sau alte efecte pirotehnice interzise de lege, să nu sară gardul şi să nu intre pe stadion.

FC Steaua nu va acorda numărul de bilete solicitat de FC Dinamo pentru meciul de vineri, deoarece oficialii grupării din Şoseaua Ştefan cel Mare nu au respectat protocolul încheiat sezonul trecut, se precizează într-un comunicat postat pe site-ul oficial al clubului, steauafc.com.

Conducerea grupării "roş-albastre" a ataşat pe site facsimilul unei Convenţii de reciprocitate încheiate între reprezentanţii celor două cluburi - directorul executiv al FC Steaua, Ovidiu Costeşin, respectiv secretarul general al FC Dinamo, Constantin Eftimescu -, în data de 19 noiembrie 2007, cu cinci zile înaintea meciului programat pe stadionul "Steaua". Conform acestei convenţii, fiecare club urma să aibă la dispoziţie 1220 de bilete, 25 de locuri la lojă şi zece locuri de parcare la meciul programat pe terenul celeilalte echipe.

La data de 29 aprilie 2008, cu cinci zile înaintea meciului retur, conducerea FC Dinamo a remis un fax către FC Steaua, prin care i-a informat pe oficialii grupării "roş-albastre" că urmau să beneficieze de 676 de bilete, reprezentând 5 la sută din capacitatea stadionului "Dinamo".

Ca urmare a acestei situaţii, conducerea clubului Steaua a trimis, la 30 aprilie 2008, o adresă prin care a amintit de Convenţia de reciprocitate încheiată înaintea meciului tur. O zi mai târziu, FC Dinamo a răspuns printr-un fax, semnat de Constantin Eftimescu, prin care informa că Steaua urma să beneficieze de 25 de invitaţii la tribuna oficială, zece permise de parcare şi 676 de bilete pentru suporteri.

Conducerea FC Dinamo a solicitat acordarea a unui număr de 1260 de bilete, în baza unui contract de reciprocitate încheiat înaintea partidei din etapa a XIII-a din acest sezon al Ligii I. Conform actului semnat de cele două părţi chiar în ziua disputării partidei tur, Dinamo se obliga să acorde suporterilor oaspeţi un număr de 676 de bilete cu titlu de gratuitate, reprezentând 5 la sută din capacitatea stadionului din Şoseaua Ştefan cel Mare. În baza aceluiaşi document, FC Steaua se obliga ca la meciul retur, programat vineri, de la ora 21.00, să acorde 1.260 de bilete pentru suporterii dinamovişti, adică cinci procente din totalul locurilor de pe stadionul din Bulevardul Ghencea.

La partida tur, a existat un litigiu între cele două gruprări, legat de biletele pentru fanii stelişti. Din cauza unui conflict între suporteri şi finanţatorul Gigi Becali, FC Steaua a anunţat iniţial atât Jandarmeria Capitalei, cât şi gruparea FC Dinamo că renunţă la bilete. Ulterior, oficialii stelişti s-au răzgândit şi au cerut biletele, dar Dinamo a refuzat în primă instanţă, susţinând că a apucat să le pună în vânzare. În cele din urmă, steliştii au primit cele 676 de bilete. (V.A.)

×
Subiecte în articol: sport steaua dinamo bilete