x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Jannik Sinner, sub presiune înaintea turneului de la Shanghai: „Nu mă simt confortabil"

Jannik Sinner, sub presiune înaintea turneului de la Shanghai: „Nu mă simt confortabil"

de Redacția Jurnalul    |    04 Oct 2024   •   23:45
Jannik Sinner, sub presiune înaintea turneului de la Shanghai: „Nu mă simt confortabil"
Sursa foto: Hepta

Jannik Sinner, numărul unu mondial în tenis, se confruntă cu presiuni suplimentare înaintea debutului său la Mastersul de la Shanghai, din cauza cazului de dopaj nerezolvat. Sportivul italian a declarat vineri că situația sa nu este „confortabilă", dar că rămâne încrezător într-un rezultat pozitiv.

„Nu este o situație în care să mă simt confortabil în ea, asta e sigur, pentru că am crezut că s-a terminat... așa că nu este ușor", a mărturisit Sinner în cadrul unei conferințe de presă, potrivit AFP.

Controversa a izbucnit săptămâna trecută când Agenția Mondială Antidoping (WADA) a anunțat că va face apel la decizia autorităților din tenis de a-l absolvi pe Sinner de orice vină, după ce acesta a fost depistat pozitiv de două ori la un steroid în luna martie.

Sinner a explicat că substanța a intrat în organismul său neintenționat, când fizioterapeutul său a folosit un spray care o conținea pentru a trata o tăietură, apoi i-a făcut un masaj. Deși Agenția Internațională de Integritate în Tenis (ITIA) a acceptat această explicație în august, WADA insistă pentru o interdicție de până la doi ani.

„Am avut trei audieri, care au mers în direcția mea, ceea ce a fost bine, dar acum să vedem. Dar sunt foarte încrezător că rezultatul va fi foarte pozitiv", a adăugat jucătorul de 23 de ani.

În ciuda acestor probleme, Sinner se declară pregătit pentru primul său meci la Shanghai, unde îl va înfrunta pe japonezul Taro Daniel. „Am avut prima mea sesiune de antrenament chiar acum, tocmai am terminat, așa că mă simt bine. Mă simt recuperat", a afirmat el.

Sinner vine după o finală pierdută la China Open în fața lui Carlos Alcaraz, despre care spune că îl motivează să devină mai bun.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Jannik Sinner shanghai