x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Jonah Lomu vrea rugby în VII la Jocurile Olimpice

Jonah Lomu vrea rugby în VII la Jocurile Olimpice

18 Mar 2009   •   00:00
Jonah Lomu vrea rugby în VII la Jocurile Olimpice

Jonah Lomu, fosta vedetă a rugbyului din Noua Zeelandă, s-a lansat într-o puternică pledoarie pentru admiterea rugbyului în VII la Jocurile Olimpice din 2016, considerând că acest lucru ar fi "fantastic", atât pentru sportul cu balonul oval, cât şi pentru întrecerea olimipică, informează AFP, citat de Agerpres.



"Rugbyul în VII are toate ingredientele pentru a reuşi: este exploziv, incitant şi poate permite micilor naţiuni să iasă în evidenţă. Ar fi fantastic atât pentru rugby cât şi pentru Jocuri", afirmat Lomu într-un comunicat dat publicităţii la Dublin de International Rugby Board (IRB). "Una dintre cele mai plăcute amintiri o reprezintă participarea marea la turneul de rugby în VII din cadrul Jocurilor Commonwealth-ului şi mi-aş fi dorit să pot lupta pentru o medalie olimpică", a adăugat Lomu, care a câştigat aurul, cu echipa ţării sale, la Jocurile Commonwealth-ului din 1998. "Rugbyul în VII este capabil să atragă un nou public, posturi de televiziune şi sponsori. Cred, totodată, că acest sport ar putea aduce mai multă popularitate Jocurilor", a adăugat Jonah Lomu, nevoit să-şi încheie cariera în urma unei grave maladii la rinichi.

La Cupa Mondială de rugby în VII care avut loc la Dubai, câştigată de Ţara Galilor, patru dintre favorite au fost eliminate în sferturile de finală, penultimul act al competiţiei disputându-se între echipe de pe patru continente: Kenya, Argentina, Samoa şi Ţara Galilor. Turneul feminin a fost câştigat de China, după o finală cu Brazilia.

În afara rugbyului în VII, alte şase sporturi - baseball, golf, karate, softball, squash şi patine cu rotile - candidează pentru intrarea în programul JO 2016, Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) urmând să ia o decizie în luna octombrie, al Copenhaga.

×
Subiecte în articol: sport