x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Jose Mourinho, primul antrenor doctor honoris causa (VIDEO)

Jose Mourinho, primul antrenor doctor honoris causa (VIDEO)

24 Mar 2009   •   00:00
Jose Mourinho, primul antrenor doctor honoris causa (VIDEO)

Jose Mourinho a primit cu emoţie titlul de doctor honoris causa al Universităţii Tehnice din Lisabona. Distincţia i-a fost acordată ieri, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Facultatea de motricitate umană, loc unde şi-a obţinut în 1987 diploma de educator sportiv.



"Mărturisesc că nu sunt niciodată nervos înainte de meciuri, dar astăzi trec prin momente foarte dificile. La fiecare laudă, mă gândesc la această universitate. Eu sunt acela care are o datorie faţă de voi, eu sunt acela care vă voi rămâne recunoscător pe vecie", a declarat tehnicianul de 46 de ani, vizibil emoţionat în toga sa neagră, arborând insemnele primului doctorat honoris causa acordat unui antrenor de fotbal în Portugalia.


Înainte de acest moment solemn, antrenorul lui Internaţionale Milano s-a întâlnit cu studenţii fostei sale facultăţi. "Nu sunt tocmai un bun exemplu pentru multe lucruri, dar vreau să fiu un exemplu pentru că am avut un vis şi pentru că mi l-am realizat", le-a spus tehnicianul portughez. Fiu al fostului portar şi antrenor al formaţiei de primă divizie Vitoria Setubal, Mourinho a câştigat Cupa UEFA şi Liga campionilor, în 2003 şi, respectiv, 2004, cu FC Porto. Recrutat anul următor de Chelsea, el a adus clubului londonez 2 titluri de campion al Angliei, după care a plecat, în 2007 la Internazionale Milano.


×
Subiecte în articol: sport