x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Juventus il vrea pe Cristi Chivu

Juventus il vrea pe Cristi Chivu

07 Iul 2004   •   00:00

Ajuns pe banca tehnica a bianconerilor, fostul antrenor al Romei, Fabio Capello, ar dori sa-l aduca la Torino pe capitanul echipei nationale a Romaniei.

DELIA GOMOESCU

Cristi Chivu ar putea ajunge din sezonul viitor la Juventus. Saptamana trecuta, in ziua reunirii lotului echipei torineze, directorul general al bianconerilor, Luciano Moggi, a precizat ca pregateste o mutare surpriza. Potrivit agentiei Datasport, boss-ul piemontez s-ar fi referit la un posibil transfer al fundasului roman.

INTERES. In prezent, Roma negociaza cu Juventus cedarea brazilianului Emerson. Chiar in cadrul acestor tratative, responsabilii bianconerilor si-au manifestat interesul pentru Chivu. Internationalul roman ar fi tentat sa accepte tranzactia pentru ca astfel ar continua sa lucreze cu Fabio Capello, antrenorul care l-a adus in Italia si cu care s-a inteles de minune pe parcursul sezonului trecut. Ar fi insa o pierdere importanta pentru defensiva romana, chiar daca "giallorossi" trateaza, cu mari sorti de izbanda, transferurile lui Matteo Ferrari si Philippe Mexes.

OBSTACOLE. In calea incheierii afacerii se afla insa o serie de impedimente. In primul rand relatiile dintre cele doua cluburi nu sunt deloc amicale, iar gruparea romana nu este catusi de putin interesata sa-si intareasca una dintre cele mai mari rivale. Mai ales ca, in acest intersezon, "giallorossi" i-au pierdut deja pe fundasul Jonathan Zebina si pe antrenorul Fabio Capello, plecati chiar in curtea torinezilor.

LA CONCURENTA CU CEHII

Cristi Chivu nu este singurul fundas aflat in vizorul lui Juventus. Marek Jankulovski si Tomas Ujfalusi, componenti ai nationalei Cehiei, sunt alti doi aparatori care ar putea ajunge la Torino. Cei doi cehi au un atu important: au fost recomandati chiar de compatriotul lor, Pavel Nedved, vedeta echipei. "Amandoi si-au demonstrat valoarea in Portugalia. Cu ei in teren, Juventus ar fi mult mai puternica", spune Nedved. In privinta lui Chivu, accidentarea stupida suferita in vacanta il face sa rateze debutul pregatirilor cu formatia romana. Capitanul tricolorilor a revenit in Italia, iar medicii i-au pus piciorul in ghips. Mai mult ca sigur, el nu va putea pleca pe 15 iulie alaturi de coechipierii sai in cantonamentul din Austria.
×
Subiecte în articol: sport