x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Kaiac-canoe / Salba de medalii la Europene

Kaiac-canoe / Salba de medalii la Europene

01 Aug 2005   •   00:00
Kaiac-canoe / Salba de medalii la Europene

Romania a castigat doua medalii de aur la Campionatul European de kaiac-canoe de la Poznan (Polonia). De asemenea, sportivii din tara noastra au mai obtinut o medalie de argint si trei de bronz.

AUR. Primul titlu continental a fost adus sambata, de echipajul masculin de kaiac-2, alcatuit din Ionut Anghel si Marian Sevici, care s-au impus pe distanta de 1.000 de metri. Anghel si Sevici, care au fost cronometrati cu timpul de 3 minute, 12 secunde si 417 miimi, au devansat echipajele Ungariei si Germaniei. Ieri, in finalele pe 500 de metri, Romania a obtinut medalia de aur in proba de canoe-4 (foto). Echipajul nostru, format din Iosif Chirila, Florin Popescu, Loredan Popa si Silviu Simioncencu, a terminat cursa intr-un minut, 33 de secunde si 57 miimi, inaintea Poloniei si Germaniei.

ARGINT. Medalia de argint a delegatiei noastre a fost adusa de echipajul Marian Baban, Alin Anton, Florean Mada si Stefan Vasile, sosit pe locul doi, sambata, in proba de kaiac-4 pe distanta de 1.000 de metri. Acelasi echipaj a castigat ieri medalia de bronz pe distanta de 500 de metri.

AZI, LA 200
Palmaresul delegatiei noastre mai cuprinde doua medalii de bronz obtinute sambata de echipajul masculin de canoe-4, format din Constantin Popa, Petre Condrat, Florin Mironcic si Loredan Popa, pe distanta de 1.000 metri, si prin cel feminin de kaiac-4, format din Florica Vulpes, Lidia Talpa, Mariana Ciobanu si Alina Platon, pe aceeasi distanta. Sportivii romani ar mai putea castiga alte medalii astazi, cand vor avea loc finalele in probele de 200 de metri. Ieri au avut loc seriile si semifinalele pe aceasta distanta scurta, aproape toate echipajele noastre obtinand calificarea in ultimul act.

×
Subiecte în articol: sport