x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport La tineret, Romania - Macedonia 5-1

La tineret, Romania - Macedonia 5-1

04 Sep 2004   •   00:00

Caracalenii nu s-au pregatit degeaba pentru cea mai fericita zi din istoria fotbalului lor. Cei 12.000 de spectatori prezenti pe stadionul "Parc" au avut parte de un spectacol pe care echipa nationala de tineret nu l-a mai oferit de pe vremea generatiei 1998, din care faceau parte nume mari, precum Mutu, Chivu sau Contra.

CATALIN FAINISI, VICENTIU NEAGOE - Caracal

Cel mai bun jucator al lui Nae Manea in meciul de ieri a fost Nicolae Mitea. Tanarul atacant al lui Ajax Amsterdam s-a distrat pur si simplu cu neexperimentata echipa a Macedoniei, inscriind de trei ori si fiind autorul moral al primului gol al partidei, inscris de Burdujan. De asemenea, Mitea a fost ovationat minute intregi de spectatorii de pe stadionul oltean. Spre dezamagirea tribunei, Mihaita Plesan a fost ghinionistul meciului, ratand trei mari ocazii, desi a aratat o forma mult mai buna decat cea din campionat.

RomAnia: A. Marc 6 - L. Goian 6, Moti 6, Tamas 6 - Ciupe 6 (’77 B. Niculita), R. Marginean 6, Plesan 6, I. Stancu 6 - A. Cristea 7 (’72 Cocis) 7 - Burdujan 7, Mitea 8 (’79 Ad. Cristea). Antrenor: Nicolae Manea

Macedonia: Madzovski 4 - Markoski 4, Tanevski 4, Stepanovski 4, Lazrevski 4 - Grozdanovski 6, Todoroev 5 (’49 Gligorov) 5, Tasevski 5 (’65 Bajarni) 5, Masev 6 - Stojkov 5, Ilijoski 5 (’58 Baldovaliev) 5. Antrenor: Jonuz Mirsad

Goluri: Burdujan (’15), Mitea (’19, ’48, ’58), Cocis (’75) / Grozdanovski (’23)

SURPRIZA

Evolutia entuziasmanta din meciul contra Finlandei l-a determinat pe selectionerul Anghel Iordanescu sa-l titularizeze in aceasta seara pe mijlocasul lui Dinamo Kiev, Florin Cernat. Om de baza pentru formatia ucraineana, "Diamantul" pare a deveni in conceptia Generalului una dintre piesele importante ale nationalei. Aparitia lui Cernat pe banda stanga, acolo unde a mai fost folosit si in amicalul de la Glasgow, cu Scotia, il va scoate din calcule pe stelistul Nicolae Dica. Acesta nu a stralucit in meciul cu nordicii, din Giulesti, iar Generalul a decis sa incerce si solutia Cernat in fata unei reprezentative ex-iugoslave, care si-a anuntat deja intentiile de a juca pentru un rezultat de egalitate. De asemenea, Iordanescu are de ales intre Flavius Moldovan si Florin Soava pentru cel de-al doilea loc de fundas central, langa Adrian Iencsi. Favorit este jucatorul lui FC National.
×
Subiecte în articol: sport