x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport LE TOUR / Contador l-a îngropat pe Lance

LE TOUR / Contador l-a îngropat pe Lance

de Sorin Anghel    |    22 Iul 2009   •   00:00
LE TOUR / Contador l-a îngropat pe Lance
Sursa foto: /AFP

Texanul Lance Armstrong a pierdut orice şansă la câştigarea ediţiei din acest an a Turului Franţei.

Rutierul american a terminat etapa de astăzi cu o întârziere de două minute şi 18 secunde în spatele deţinătorului tricoului galben, spaniolul Alberto Contador, cel care are acum un avans de 3 minute şi 55 de secunde în faţa sa.

Zi neagră pentru Lance Armstrong. Cel mai mare rutier din istorie nu mai are nici o şansă la câştigarea Le Tour după ce în etapa de astăzi a trecut linia de sosire cu peste două minute întârziere. În clipa de faţă, rutierul de la Astana se află pe locul 4 în clasamentul general, în spatele lui Alberto Contador şi al fraţilor Schleck, Andy şi Frank.

Coechipierul lui Armstrong de la Astana, Alberto Contador, trebuie să se pregătească pentru premierea de la Paris. Spaniolul îşi poate chema deja familia în Capitala Franţei pentru a sărbători aşa cum se cuvine un nou succes în Le Tour. În etapa de astăzi, desfăşurată între Bourg-Saint-Maurice şi Le Grand-Bornand, Contador le-a dat o mare palmă celor din echipa sa şi a evadat împreună cu fraţii Schleck, Andy şi Frank. Ultimul chiar a câştigat ieri, senzaţia celor de pe margine fiind aceea că spaniolul i-a făcut cadou victoria luxemburghezului în semn de recunoştinţă pentru faptul că l-a ajutat să-şi mărească avantajul faţă Lance Armstrong, marele său rival.

Mâine are loc contratimpul de la Annecy, ocazie cu care Armstrong şi Andreas Kloden, ambii de la Astana, ar putea să revină pe podium. Cursa va fi transmisă în direct de Eurosport, cu începere de la ora 15:30. În clasamentul sprinterilor, continuă să conducă norvegianul Thor Hushovd, cel care astăzi s-a aflat o bună bucată la conducere. A căzut însă de două ori şi până la urmă a fost ajuns de către ceilalţi rutieri. Cel mai bun căţărător este Franco Pellizotti, de la Liquigas, în vreme ce Andy Schleck, cel care ocupă şi locul trei în clasamentul general, este primul şi în ierarhia tinerilor.

×
Subiecte în articol: sport