x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Leonard Doroftei - Pentru o centura falimentara

Leonard Doroftei - Pentru o centura falimentara

07 Iul 2004   •   00:00

Leonard Doroftei a reusit ca dupa cinci ani sa intre in posesia cetateniei canadiene. Insa, acest moment nu a fost inca sarbatorit, dat fiind faptul ca pe 24 iulie "Mosu’" va urca in ring.

COSMIN SMOCHINA

DUR. Peste 17 zile, Doroftei va da piept cu canadianul Arturo Gatti, considerat cel mai spectaculos luptator din ultimii 20 de ani. Astfel, pe 24 iulie, in Boardwalk Hall, din Atlatic City, "Mosu’" va lupta pentru centura WBC, la categoria 63,5 kg. "Publicul vrea o baie de sange si aste le vom oferi. Ei vor sa vada sange si multi pumni, adica stilul vechi de box", a declarat Doroftei. Pentru acest meci, romanul va incasa o bursa de 400.000 de dolari plus inca 100.000 de dolari din contracte.

DATORI. Desi WBC (World Boxing Council) este falimentar existand posibilitatea ca aceasta versiune sa fie retrasa din circuit, meciul dintre Doroftei si Gatti se va disputa totusi. Datorita faptului ca WBC i-a retras centura pe nedrept campionului Graciano Rocchigiani, in urma judecarii s-a decis ca boxerul sa fie rasplatit cu 31 de milioane de dolari de WBC. Cum acest lucru nu s-a intamplat inca, s-a declarat falimentul.

VARIANTA. In cazul in care Graciano Rocchigiani nu va ajunge la o intelegere cu Consiliul Mondial de Box, WBC va fi retras din circuit, titlurile ramanand fara nici o importanta.

×
Subiecte în articol: sport