x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Liga 1 în amicale : Dinamo, în genunchi!

Liga 1 în amicale : Dinamo, în genunchi!

20 Iul 2009   •   00:00

Cu excepţia grupării din Ştefan cel Mare, care a încheiat în genunchi stagiul din Franţa, formaţiile româneşti nu au pierdut în meciurile de verificare disputate în week-end.



Saint Etienne - Dinamo 2-0
Dinamoviştii au încheiat în genunchi cantonamentul din Franţa, de unde au revenit ieri după-amiază. În ultimul joc din stagiul desfăşurat la Aix-les-Bains, "câinii" au pierdut în faţa echipei care a terminat sezonul precedent din Franţa pe locul 17. Golurile celor de la Saint Etienne au fost marcate de Mirallas (‘27) şi de Payet (‘81). Trupa pregătită de Dario Bonetti, al cărui post nu mai pare atât de sigur, are liber până mâine, iar miercuri va pleca în Portugalia pentru un amical cu campioana FC Porto, care se va desfăşura joi, ora 23:00.

Unirea Urziceni - Celtic Glasgow 1-1
Deţinătoarea titlului a terminat la egalitate cu vicecampioana Scoţiei, într-un meci în care au debutat noile achiziţii, fostul rapidist Vasile Maftei şi Laurenţiu Marinescu. Cei doi au semnat contracte pe trei sezoane. După ce scoţienii au deschis scorul în prima repriză, ialomiţenii pregătiţi de Dan Petrescu au egalat prin Raul Rusescu ('53). În stagiul scoţian este posibil ca Unirea să o întâlnească şi pe campioana Glasgow Rangers.

Universitatea Craiova - Lazio 1-1
Sub privirile selecţionerului Răzvan Lucescu, gruparea din Bănie a reuşit un rezultat bun în faţa deţinătoarei Cupei din Italia, la care au evoluat toate vedetele şi la care Radu Ştefan a fost titular. Cel mai bun jucător al oltenilor a fost portarul Silviu Lung jr, devenit titular după excluderea din lot a lui Bornescu. Golul "alb-albaştrilor" a fost înscris de Baird (‘72), după ce romanii punctaseră primii, Scaloni (‘57).

FC Timişoara - Eintracht Frankfurt 3-0
Vicecampioana României continuă traseul bun din meciurile de verificare, reuşind o nouă victorie în stagiul de pregătire pe care îl desfăşoară în Austria. Golurile formaţiei "viola" au fost marcate de Luchin ('33), de Parks ('68) şi de Magera ('85).

FC Vaslui - Gaziantepspor 1-0
Moldovenii şi-au încheiat stagiul de pregătire din Germania cu o victorie în faţa echipei de primă ligă din Turcia, golul fiind marcat de Wesley (‘37). Formaţia care va reprezenta România în turul 2 preliminar din Europa League îşi va continua antrenamentele la Vaslui, patronul Adrian Porumboiu anunţând că va mai încerca două transferuri în această săptămână. În stagiul de la Goch, vasluienii au obţinut patru victorii, o remiză şi două eşecuri.

Rapid - Ankaraspor 1-0
Antrenorul Viorel Hizo a testat un alt sistem, 4-3-3, în meciul susţinut sâmbătă în cadrul turneului pe care giuleştenii îl efectuează în Germania. Golul a fost realizat, de Spadacio, însă la final tehnicianul "vişiniilor" a fost nemulţumit atât de atac, cât şi de Herea, care a fost eliminat la doar câteva minute după introducerea pe teren. Aseară, rapidiştii au jucat în compania grecilor de la Ergotelis, din lot făcând parte şi Marius Constantin, care a ratat transferul la Terek Groznâi şi a revenit la echipă. În aceste zile, Rapidul va încerca să-l transfere pe atacantul spaniol Berrocal, care sezonul trecut a evoluat la Racing Santander.

Pandurii Târgu-Jiu - Denizlispor 2-2
În al patrulea meci de verificare din Austria, formaţia gorjeană a reuşit doar un rezultat de egalitate în faţa celor de la Denizli, golurile fiind marcate de Stromajer ('22) şi de Nalaţi ('78). Neînvinsă până în acest moment, trupa lui Sorin Cârţu va întâlni astăzi echipa secundă a lui Chelsea, în ultimul joc al stagiului austriac, după care, înainte de revenirea în ţară, va mai susţine un joc în Ungaria.

×
Subiecte în articol: sport