x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Liga Campionilor / Liverpool - Milan, in ultimul act

Liga Campionilor / Liverpool - Milan, in ultimul act

05 Mai 2005   •   00:00

Dupa 2-0 pe "San Siro", AC Milan a suferit cumplit aseara pentru a se califica in finala Ligii Campionilor. PSV Eindhoven a dat totul in fata "Diavolului", au invins cu 3-1, dar italienii sunt cei care vor juca pe 25 mai, la Istanbul, cu trofeul pe masa, impotriva lui Liverpool.

PROTAGONISTI. Olandezul Cocu (stanga) si brazilianul Kaka au fost protagonistii meciului. Primul a reusit "dubla", iar celalalt a creat golul calificarii Milanului
FULMINANT. Constienti ca nu au alta varianta, olandezii s-au napustit din start catre poarta lui Dida, sustinuti de cei peste 30.000 de suporteri. Internationalul sud-coreean Park a deschis scorul in minutul 9, finalizand din apropiere o actiune rapida, iar PSV revenea in cartile calificarii. Ofensiva gazdelor s-a vazut rasplatita in minutul 65, cand "veteranul" Cocu a inscris cu capul dupa o centrare a lui Lee, celalalt sud-coreean adus la Eindhoven de Guus Hiddink.

DRAMATISM. Finalul a fost unui de infract pe superba "Phillips Arena". Carlo Ancelotti l-a aruncat in lupta si pe danezul Tomasson, iar in primul minut de prelungire capitanul Milanului, Ambrosini a reusit golul calificarii, fructificand o centrare a brazilianului Kaka. Cocu a mai zvacnit o data, un minut mai tarziu, dar era prea tarziu. Olandezii au parasit stadionul in lacrimi, dar ovationati de fani, iar Milan se pregateste pentru finala de la Istanbul.

DEZAMAGIRE. "Traiesc o seara trista, poate cea mai trista din cariera mea. Am trecut milimetric pe langa o uriasa performanta", a declarat Cocu.

×
Subiecte în articol: sport