x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Liga Campionilor - Mourinho, in clubul elitist?

Liga Campionilor - Mourinho, in clubul elitist?

02 Mai 2005   •   00:00

In aceasta seara se decide soarta primei semifinale din Liga Campionilor, dintre Liverpool si Chelsea. Dupa ce au remizat, scor 0-0, in prima mansa, cele doua echipe vor evolua cu finala pe masa.

  • de CATALIN FAINISI
  • PRECEDENT. Daca va castiga Liga si in acest an, Mourinho devine primul antrenor care o face de doua ori consecutiv
    Chiar daca evolueaza in deplasare, londonezii sunt cotati ca favoriti la calificare, toata lumea asteptandu-se ca Jose Mourinho sa mai scoata un as din maneca.

    ONOARE. Antrenorul portughez intentioneaza sa castige Liga cu Chelsea, la un an dupa ce a reusit aceasta performanta cu FC Porto. Astfel, el ar putea deveni al treilea antrenor din istorie care triumfa in celebra competitie cu doua echipe diferite. Predecesorii sai sunt austriacul Ernst Happel si germanul Ottmar Hitzfeld. Primul a devenit campion al Europei cu Feyenoord in 1970 si cu Hamburg in 1983. De asemenea, acesta a mai disputat finala si in 1978, cand a cedat, pe banca lui FC Bruges, in fata englezilor de la Liverpool. De partea cealalta, Hitzfeld a castigat Liga Campionilor relativ recent, reusind aceasta performanta cu Borussia Dortmund, in 1997, si cu Bayern Munchen, in 2001.

    ×
    Subiecte în articol: sport