x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Liga Campionilor - Norocul "Diavolului"

Liga Campionilor - Norocul "Diavolului"

05 Mai 2005   •   00:00

Milan s-a calificat in finala Ligii Campionilor, insa a trait clipe de cosmar la Eindhoven, fiind invinsa, 1-3, de PSV. Dupa victoria cu 2-0, din tur, parea ca nimic nu-i poate opri pe jucatorii lui Ancelotti din drumul spre Istanbul. Doar Guus Hiddink spunea: "Cred ca putem merge mai departe".



  • de DELIA GOMOESCU

  • DECEPTIE. In timp ce jucatorii lui Milan jubileaza, Vennegoor of Hesselink este monumentul disperarii
    LACRIMI. Miercuri seara "motivele" antrenorului lui PSV au purtat numele lui Park si Cocu. Sud-coreeanul a deschis scorul in minutul 9, iar olandezul a egalat situatia la general, in minutul 65. Ambrosini (’90) a spulberat insa visul de glorie al lui Eindhoven, iar cel de-al doilea gol semnat de Cocu in secundele de prelungire n-a facut decat sa adanceasca disperarea batavilor. "E prea nedrept. Am fost superiori italienilor. La 2-0 am crezut ca ce a fost mai greu a trecut. Apoi a venit golul lui Ambrosini, iar deceptia este enorma", a spus, plangand, Vennegoor of Hesselink.

    SINCERITATE. Nici Hiddink nu si-a putut ascunde tristetea: "Imi pare rau ca am trecut pe langa o mare performanta, dar sunt mandru ca am rivalizat cu marele Milan si ca am aratat o fata frumoasa a PSV-ului". In schimb, Carlo Ancelotti recunoaste ca echipa sa nu a jucat nimic. "Am reusit sa ne calificam datorita conditiei noastre fizice excelente. Pentru finala de pe 25 mai va trebui sa analizam ce nu a mers acum".

    AMINTIRI
    Lui Alessandro Nesta i-a fost frica sa nu se repete cumva episodul "La Coruña". In sezonul trecut, Milan a castigat cu 4-1 acasa, dar a pierdut 0-4 in Spania, fiind eliminata. "Pentru un moment mi-a trecut prin minte meciul cu La Coruña in urma caruia am ratat calificarea in semifinalele Ligii Campionilor. De data asta am avut noroc si am ajuns in finala. Am jucat prost, dar nu suntem o masinarie de fotbal, si oboseala poate sa apara in orice moment", a spus Nesta.

    RECORD
    In finala de la 25 mai, de la Istanbul, Milan va juca impotriva lui Liverpool. Capitanul "rossonerilor", Paolo Maldini, ar putea stabili un record, cucerind pentru a cincea oara Liga Campionilor cu echipa milaneza. El a castigat finalele din 1989 (4-0 cu Steaua), 1990 (1-0 cu Benfica), 1994 (4-0 cu Barcelona) si 2003 (3-2 la loviturile de departajare cu Juventus). In meciul cu PSV, Maldini a fost inlocuit la pauza dupa ce a suferit o usoara comotie cerebrala.
    ×
    Subiecte în articol: sport