x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Liga Campionilor - Verdictul va fi la Torino

Liga Campionilor - Verdictul va fi la Torino

06 Apr 2005   •   00:00

Prima confruntare dintre Liverpool si Juventus la 20 de ani de la tragedia de pe Heysel nu putea fi decat una speciala.



  • de DELIA GOMOESCU

  • LUPTA. Luis Garcia (dreapta) a marcat un gol senzational in poarta torinezilor, dar duelul cu Nedved a fost mai dificil
    Si pentru atmosfera aparte creata de suporterii celor doua formatii, dar si judecand dupa ceea ce s-a petrecut pe teren. De altfel, spectatorii englezi au afisat un banner urias pe care era scris in limba italiana: "Amicizia" (Prietenie).

    START. Prima parte a intalnirii de pe "Anfield Road" va ramane cu siguranta in memoria fanilor "cormoranilor". Dupa 25 de minute, echipa improvizata a lui Rafa Benitez conducea cu 2-0. Cu alte cuvinte, apararea aproape perfecta a torinezilor primea in mai putin de jumatate de ora doua goluri, tot atat cat incasase in cele opt meciuri disputate in actuala editie a competitiei. A urmat o reactie rapida a "bianconerilor": o bara a lui Ibrahimovici si un gol al lui Del Piero, anulat gresit pe motiv de ofsaid. Reusita care ii tine in viata pe italieni a venit in minutul 63, cand Cannavaro a profitat de greseala lui Carson, portarul debutant al lui Liverpool.

    OPINII. "Am demonstrat ca putem invinge orice echipa. Cel mai bun lucru pe care il puteam face pentru familiile victimelor de pe Heysel a fost sa jucam un meci bun", crede Rafa Benitez. De partea cealalta, Fabio Capello si-a criticat dur elevii, dar apoi a revenit la sentimente mai bune: "In prima repriza n-am jucat nimic. N-am vazut nici un pic de agresivitate. In partea secunda, insa echipa a jucat bine".

    In Franta, PSV a produs surpriza si a plecat neinvinsa in fata lui Lyon, desi au fost dominati copios de liderul din Ligue 1.

    OMAGIU
    Liverpool si Juventus au adus marti seara un omagiu celor 39 de victime ale tragediei de pe Heysel. Dupa ce s-a cantat imnul echipei-gazda, "You’ll never walk alone" (Niciodata nu vei fi singur), fostul atacant galez Ian Rush, singurul jucator din istorie care a evoluat la ambele formatii, a facut schimb de fanioane cu Michel Platini, fosta vedeta a lui Juventus. A fost tinut un moment de reculegere in memoria celor disparuti acum 20 de ani, dar si in memoria Papei Ioan Paul al II-lea.

    MARTI
  • Liverpool - Juventus 2-1
    Hypia (’10), Luis Garcia (’25)/ Cannavaro (’63)
  • Lyon - PSV Eindhoven 1-1
    Malouda (’12)/Cocu (’79)

    Returul va avea loc la 13 aprilie.
  • ×
    Subiecte în articol: sport