x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Lindsey Vonn a câştigat Cupa Mondială la schi alpin

Lindsey Vonn a câştigat Cupa Mondială la schi alpin

11 Mar 2009   •   00:00
Lindsey Vonn a câştigat Cupa Mondială la schi alpin

Campioana americană a câştigat Cupa Mondială feminină la schi alpin ediţia 2008/2009, în urma victoriei înregistrată miercuri, la Are (Suedia), în ultima coborâre a sezonului."Este incredibil, am avut un sezon foarte bun. Nicio schioare americană nu a mai câştigat până acum doi ani la rând Cupa Mondială şi sunt foarte fericită", a declarat Vonn după victoria din Suedia.



Vonn are acum un avans de 389 puncte faţă de ocupanta locului secund în clasamentul general, Maria Riesch, şi nu mai poate fi ajunsă de germancă în ultimele trei probe care au mai rămas de disputat până la finalul sezonului. În vârstă de 24 ani, Lindsey Vonn, păstrează astfel Globul de Cristal cucerit anul trecut. Sportiva originară născută la Kildow (Minnesota) a obţinut în Suedia cea de-a 8-a sa victorie din acest sezon şi a 21 din carieră.

În coborârea de la Are, ea a fost înregistrată cu timpul de 1min.42sec.49/100, reuşind să o devanseze cu 0,40 secunde pe Maria Riesch şi cu 1,26 secunde pe austriaca Renate Goetschl, ocupanta locului trei.

×
Subiecte în articol: sport