x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Liverpool – Urziceni 1-0: Rezistenţă, dar atât

Liverpool – Urziceni 1-0: Rezistenţă, dar atât

18 Feb 2010   •   00:00
Liverpool – Urziceni 1-0: Rezistenţă, dar atât
Sursa foto: PHIL NOBLE/REUTERS

După ce a reuşit să supravieţuiască timp de 80 de minute pe legendarul Anfield Road, campioana României, Unirea Urziceni, a fost înfrântă de golul marcat de francezul în vârstă de 20 de ani, David Ngog.



Deşi pe bancă stă acum israelianul Ronny Levy, Unirea şi-a etalat şi în faţa lui Liverpool atuurile cu care a uimit în grupele Ligii Campionilor. Ialomiţenii au acoperit judicios propria jumătate de teren şi l-au lăsat pe Bilaşco să se lupte singur cu uriaşii Agger şi Skrtel. Din păcate, defensiva ţinută în viaţă de câteva intervenţii senzaţionale ale portarului Arlauskis a cedat până la urmă presiunii create de "cormorani". Francezul Ngog a punctat în minutul 81, după o fază în care a fost servit excelent pe 6 metri de un alt puşti-minute al lui Liverpool, Pacheco (19 ani).

"E 1-0 LA PAUZĂ PENTRU LIVERPOOL"
Imediat după meci, managerul general al Unirii, Mihai Stoica, şi-a exprimat primele gânduri: "Liverpool a fost superioară, era şi normal, pentru că noi venim după o lungă perioadă de cantonamente şi meciuri amicale. După modul cum a arătat echipa, cu sacrificiu şi organizare, cred că putem privi încrezători. Liverpool a luat o opţiune importantă, dar am în minte acel 2-0 al Stelei contra Valenciei, cu dubla lui Andrei Cristea, după ce pierdusem cu 0-2 pe Mestalla. Având în vedere ce au arătat aceşti jucători, că preţurile biletelor sunt aproape promoţionale, dacă le comparăm cu ceea ce se practică în Europa, şi ţinând cont că s-ar putea să vedem mai rar echipe româneşti în primăvara europeană, sper din tot sufletul ca Ghencea să fie plin la retur. Ar mai fi păcat şi ca publicul nostru să nu vadă pe viu jucători atât de mari, oportunitate pentru care alţii plătesc sume enorme. Deocamdată, este 1-0 la pauză pentru Liverpool".

Revenit pe Anfield Road după experienţa trăită cu Steaua, Sorin Paraschiv a spus: "Păcat pentru efortul depus. A fost acea lipsă de marcaj, acea greşeală în apărare. Din păcate, când joci cu echipele englezeşti, chiar dacă joci perfect, la prima greşeală primeşti gol. Suntem foarte obosiţi, vine meciul greu de luni, cu CFR Cluj, şi nu ştiu dacă ne putem reface".


Lucescu, învins
În celalalte meciuri disputate aseară în prima manşă a "16-imilor" Europa League s-au înregistrat următoarele rezultate: Ajax - Juventus 1-2, Club Bruges - Valencia 1-0, Twente - Werder Bremen 1-0, Lille - Fenerbahce 2-1, Standard Liege - Red Bull Salzburg 3-2, Villarreal - Wolfsburg 2-2, Athletic Bilbao - Anderlecht 1-1, Atletico Madrid - Galatasaray 1-1, FC Copenhaga - Marseille 1-3, Fulham - Şahtior Doneţk 2-1, Hamburg - PSV Eindhoven 1-0, Hertha Berlin - Benfica 1-1 şi Panathinaikos - AS Roma 3-2. Disputat de la ora 16:00, Rubin Kazan - Hapoel Tel Aviv 3-0.

"Ştiam că nu va fi un meci uşor, Unirea s-a apărat bine şi este o echipă bună, care a fost foarte aproape să se califice din grupele Ligii Campionilor. Era important să înscriem, dar ne vom concentra la fel şi pentru retur"
Rafa Benitez, antrenor Liverpool

×
Subiecte în articol: sport