x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Lobonţ în loc de conducători

Lobonţ în loc de conducători

de Mihai Igirosanu    |    20 Apr 2008   •   00:00
Lobonţ în loc de conducători

În timp ce liderii clubului din Ştefan cel Mare ezită să lămurească şi să detensioneze situaţia, singurul care a avut o tentativă de a coafa imaginea prăfuită a fost portarul echipei naţionale, Bogdan Lobonţ.

DINAMO – UNIREA - Portarul naţionalei face treaba acţionarilor


În timp ce liderii clubului din Ştefan cel Mare ezită să lămurească şi să detensioneze situaţia, singurul care a avut o tentativă de a coafa imaginea prăfuită a fost portarul echipei naţionale, Bogdan Lobonţ.

“Lobonţ a încercat să îngroape securea războiului dintre grupul important al jucătorilor şi antrenorul care va prelua echipa din vară, Mircea Rednic. “Eu sînt jucător profesionist. Cu Mircea Rednic am jucat împreună doi ani şi jumătate, la Rapid. Mă înţeleg şi m-am înţeles foarte bine cu toţi antrenorii la echipele la care am evoluat. Nu încercaţi să creaţi un conflict între mine şi Mircea Rednic, aşa cum s-a încercat în presă! Vestiarul lui Dinamo este profesionist sută la sută. Nu a existat nici un conflict între jucători sau între jucători şi antrenori”, a declarat goalkeeperul pe blogul său. Portarul echipei reprezentative a vorbit şi despre relaţia sa cu doi dintre cei mai importanţi ai Ligii 1, colegul său Ionel Dănciulescu şi Ionel Ganea, de la Poli Timişoara. “Dănciulescu este sufletist, un om de echipă, aşa cum sîntem cu toţii. El e cel care face diferenţa la Dinamo, doar e golgeterul campionatului. Cu «Ganezul» sînt prieten încă de pe vremea cînd jucam la Rapid. Am jucat împreună şi la echipa naţională.”

 

INCERTITUDINE. Între timp, conform ultimelor informaţii, contractul semnat joi între Dinamo şi Mircea Rednic nu este un document datat şi va putea fi înregistrat la LPF şi la o dată ulterioară. Asta cu toate că, aşa cum Jurnalul Naţional a anunţat în premieră acum cîteva zile, conform uneia dintre clauze, dacă una dintre părţi vrea să rupă unilateral contractul trebuie să-i plăteasc celeilalte un milion de euro. Se pare că acţionarii lui Dinamo ezită să înregistreze înţelegerea la Liga Profesionistă pentru că nu au încheiat încă negocierile cu alte nume de antrenori, dar şi din cauza faptului că numirea lui Rednic a tensionat deja atmosfera la club, administratorul-delegat, Cornel Dinu, dar şi unul dintre acţionari, Dragoş Săvulescu, fiind foarte hotărîţi să părăsească echipa. Surse apropiate clubului susţin că doi dintre tehnicienii cu care acţionarii s-ar afla în discuţii sînt Ladislau Boloni şi Ioan Andone.

 

MOMENT. În aceste condiţii, meciul din această seară, din Ştefan cel Mare, contra finalistei Cupei României, Unirea Urziceni, vine într-un moment extrem de delicat pentru Dinamo. Confruntarea programată de la ora 20:30 va fi condusă la centrul de Sebastian Colţescu, acesta urmînd a fi ajutat la cele două linii de Cristian Nica şi Ionel Popa. Rezervă va fi Victor Berbecaru. Cu o zi înaintea partidei, directorul executiv al lui Dinamo, Cristian Borcea, a anunţat că obiectivul pentru finalul acestui sezon este ocuparea locului 3: “Noi nu am cîştigat niciodată în faţa Unirii Urziceni, dar ne dorim să obţinem în premieră cele trei puncte chiar acum. Dacă anul trecut nu ne-am forţat, deoarece eram campioni, acum chiar vrem victoria pentru că avem ca obiectiv clasarea pe locul trei. Dacă vrem linişte şi calificarea într-o cupă europeană, atunci trebuie să învingem Urziceniul”. Pe de altă parte, ialomiţenii anunţă că, după calificarea în finala Cupei, vor evolua mult mai relaxaţi în Ştefan cel Mare. “Sper că, scăpaţi de presiunea care i-a apăsat vizibil în semifinala cu Gloria Buzău, jucătorii vor arăta o altă faţă împotriva lui Dinamo. Sînt convins că vor juca mult mai bine”, a declarat antrenorul Unirii Urziceni, fostul internaţional Dan Petrescu.

×
Subiecte în articol: sport dinamo