x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Lucescu, out de la naţionala Turciei

Lucescu, out de la naţionala Turciei

de Theodora Şutiu    |    12 Feb 2019   •   11:12
Lucescu, out de la naţionala Turciei

Mircea Lucescu, 73 de ani, nu mai e, începând de ieri, selecționerul naționalei Turciei. Tehnicianul român a dezvăluit, pentru site-ul federaţiei din Turcia, motivele despărţirii de prima reprezentativă.

„Cred că ne-am îndeplinit misiunea de a reînnoi și întineri naționala Turciei. În situația actuală și în vederea campaniei de calificare la EURO 2020, am căzut de acord să ne despărțim, pentru un viitor mai lin atât pentru federație, cât și pentru noul antrenor. Vreau să mulțumesc atât președintelui Federației, cât și membrilor Comitetului executiv, pentru susținere și încrederea în mine și în metodele mele, dar și echipei mele, care m-a ajutat în această etapă. Turcia va avea mereu un loc special în inima mea”, a declarat Mircea Lucescu, conform sursei citate.

Înlocuit de Senol Guneș

Mircea Lucescu va fi înlocuit de Senol Guneș, antrenorul lui Beșiktaș. În 17 meciuri pe banca naţionalei, Lucescu a avut 4 victorii, 6 egaluri și 7 înfrângeri. Potrivit federaţiei turce, noul tehnician are şanse mai mari să califice echipa la EURO 2020. Turcia se luptă cu Albania, Andorra, Franța, Islanda și Moldova pentru calificarea la EURO, iar primul meci îl va avea pe 22 martie, în deplasarea din Albania.

Lucescu a ajuns la conducerea primei reprezentative a Turciei în vara lui 2017 şi mai avea contract până în iunie 2019. Antrenorul român a fost declarat principalul vinovat, inclusiv de către presa turcă, de eşecul din Liga Naţiunilor, competiţie în care naţionala a retrogradat în Seria C.

2.500.000 € anual era salariul lui Lucescu la naționala Turciei, cu care mai avea contract până în vară.

 

×
Subiecte în articol: mircea lucescu