x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Lucian Bute: Meci greu cu Andrade, dar tot eu rămân campionul!

Lucian Bute: Meci greu cu Andrade, dar tot eu rămân campionul!

14 Aug 2009   •   00:00

Boxerul Lucian Bute, campionul mondial IBF la supermijlocie, anticipează un meci spectaculos cu mexicanul Librado Andrade, programat în Cabnada pe 28 noiembrie.Pugilistul român este convins că nu va mai repeta greşeala din primul meci şi va ieşi învingător fără emoţii.



Lucian Bute, prezent astăzi la o conferinţă de presă la Casino Merkur din Capitală, aprecia că are timp suficient, 3 luni şi jumătate, pentru o pregătire foarte bună înaintea meciului revanşă cu Andrade. Gălăţeanul a petrecut o vacanţă de 2 săptămâni în ţară şi va pleca luni dimineaţă la Montreal. Meciul va avea loc la Montreal sau Quebec, locaţia urmând să fie stabilită peste câteva zile. ''Lucrul cel mai important este că meciul va fi transmis de televiziunea americană HBO. E pentru prima dată când voi boxa la HBO, este un început pentru mine, pentru că mi-am dorit acest lucru. Mi-am dorit o revanşă cu Andrade, ca să reglez toate lucrurile întâmplate în acele ultime 30 de secunde, care erau să mă coste centura. Din fericire m-am ridicat, campionii se ridică, şi am câştigat meciul. O să fie acum practic un alt meci şi vreau să demonstrez că ceea ce s-a întâmplat în primul meci a fost o simplă întâmplare. O să fie un meci foarte spectaculos, dar centura va rămâne la mine'', a declarat Bute, cu 23 victorii (18 KO) în palmares. Românul a câştigat la puncte meciul cu Andrade din 24 octombrie 2008, dar a suferit în repriza a 12-a, când a fost trimis la podea. Gongul final l-a salvat pe român de la un eşec, după ce l-a dominat clar pe mexican în primele 11 reprize.

Bute va pregăti cu atenţie acest meci revanşă cu Andrade, va studia mai multe lupte ale mexicanului, şi va efectua şi un cantonament în SUA (Florida) timp de de o lună şi jumătate. ''O să mă pregătesc aşa cum ştiu eu mai bine, o să fiu într-o formă extraordinară şi vreau să demonstrez tuturor că merit să fiu campion. Am încredere în mine, o să-mi dozez efortul mult mai bine. O să urmăresc mai multe meciuri cu el şi nu îi mai voi da ocazia din primul meci. O să fie mult mai agresiv, dar nu voi sta în faţa lui, îl voi lăsa să facă un box cu umbra''.

Dacă va trece din nou de Andrade, Bute va viza un meci de reunificare a titlurilor la categoria super-mijlocie. ''Îmi doresc pe viitor să întâlnesc cei mai mari campioni şi cei mai mari boxeri la această categorie. Totul este posibil, îmi doresc mult un meci de unificare a centurilor, dar nu depinde numai de mine. Sunt însă mulţi care aşteaptă un meci de asemenea anvergură''.

Campionul mondial IBF nu va renunţa să lupte pentru un titlu mondial, dacă sorţii îi vor fi potrivnici în meciul cu Andrade. ''Eu am avut multe întâmplări în boxul amator, de multe ori am pierdut meciuri, am fost dezavantajat de arbitri, am ştiut însă să trec peste aceste momente, am continuat şi dacă voi pierde centura în boxul profesionist, cu siguranţă voi fi dezamăgit. Dar, am puterea necesară pentru a trece peste acest moment şi să continui, să revin acolo unde îmi este locul''.

Bute regretă că Adrian Diaconu şi-a pierdut centura WBC la semigrea în faţa canadianului Jean Pascal, dar crede că românul poate s-o recupereze. ''Îmi pare rău că Adrian şi-a pierdut centura, îmi este un bun prieten, am fost un pic dezamăgit şi supărat, dar în box se mai întâmplă. Unul dintre cei doi care urcă în ring trebuie să piardă. Meciul a fost însă foarte echilibrat, spectaculos. Eu am încredere în Adrian că poate reveni şi să recâştige centura''. Bute a primit un frumos cadou, un portret al campionului român, realizat de celebrul caricaturist timişorean Popa Popas, cel care a imortalizat numeroase personalităţi din ţară. .

×
Subiecte în articol: sport