x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Lucian Bute şi-a păstrat titlul mondial la categoria supermijlocie • VIDEO

Lucian Bute şi-a păstrat titlul mondial la categoria supermijlocie • VIDEO

26 Oct 2008   •   00:00

Pugilistul român Lucian Bute şi-a apărat pentru a doua oară, titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF. Bute l-a avut ca adversar pe mexicanul Librado Andrade.



În vârstă de 28 de ani, Lucian Bute are un palmares impresionant. El a terminat neînvins toate cele 23 de meciuri disputate până acum ca profesionist. Meciul s-a disputat la Montreal, în faţa a 18.000 de persoane.

"A fost cel mai greu meci din cariera mea. Mulţumesc lui Dumnezeu că am rămas campion mondial" a declarat Lucian Bute la finalul meciului cu mexicanul Librado Andrarde. Românul s-a impus la puncte la capătul unui meci extraordinar care a durat douasprezece reprize. După ce în runda a zecea Bute l-a trimis la podea pe Librado Andrade, care a fost numărat de arbitru.

Mexicanul a făcut acelaşi lucru cu Lucian Bute în ultimele secunde ale meciului. Românul, căzut la podea, a fost la rândul său numărat de arbitru, dar a fost salvat miraculos de gongul final. Campionul mondial la box profesionist la categoria supermijlocie, versiunea IBF si-a apărat astfel titlul în faţa mexicanului Librado Andrade. Decizia arbitrilor a fost una previzibila pentru decursul meciului, aceştia acordând in unanimitate victoria lui Bute.

Lucian Bute a câştigat titlul de campion mondial versiunea IBF, pe 20 octombrie 2007 după un meci cu Alejandro Berrio. Bute l-a învins atunci pe deţinătorul en-titre al centurii, în runda a 11-a, prin Knock Out tehnic. Bute şi-a apărat cu succes centura mondială în 1 martie, după ce l-a învins, prin KO tehnic în repriza a zecea, pe americanul William Joppy.

Obreja: „Meciul a fost unul exploziv şi cu mare încărcătură”
Preşedintele Federaţiei române de Box, Rudel Obreja, a declarat, sâmbătă, agenţiei NewsIn, că Lucian Bute a meritat victoria în faţa lui Librado Andrade, adăugând că pugilistul român a câştigat 10 din cele 12 reprize ale meciului.

"Meciul a fost unul exploziv şi cu mare încărcătură. Pentru Lucian a fost cu siguranţă cel mai dificil meci al carierei sale. A fost un meci cum rar vezi, chiar şi aici peste Ocean.

În ultima repriză s-a întâmplat un lucru, Lucian a fost foarte obosit pe final. După părerea mea şi a specialiştilor de aici, Bute a câştigat 10 reprize din 12. Adversarul s-a păstrat doar pentru ultima repriză. De altfel, el a şi declarat la finalul meciului că nu îl putea învinge pe Bute decât prin KO", a spus Obreja.
www.antena 3

×
Subiecte în articol: sport bute