x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Luis Figo se simte distrus

Luis Figo se simte distrus

06 Iul 2004   •   00:00

Capitanul Portugaliei nu-si poate ascunde deziluzia si, chiar daca spune ca nu vrea sa ia decizii pripite, nu exclude retragerea din nationala

DELIA GOMOESCU

Luis Figo este marele invins de la Euro 2004. Dupa ce a evoluat slab cu Anglia, in sferturi, vedeta Portugaliei si-a revenit in semifinale, contra Olandei, si se parea ca va fi omul decisiv in ultimul act al turneului. "Suntem distrusi. Este dur pentru noi si pentru toti portughezii care au crezut in noi", a spus Figo, care in meciul cu Grecia a bifat a 14-a prezenta la un turneu final al Campionatului European.

FELICITARI. Capitanul Portugaliei considera insa ca formatia sa a realizat totusi ceva la Euro 2004. "Echipa trebuie felicitata pentru ceea ce a obtinut: accederea in finala unei competitii de un asemenea nivel. Sper ca durerea resimtita in suflet in momentul fluierului final va fi indepartata de bunul parcurs", a adaugat portughezul, care nu exclude o retragere din echipa nationala.

SCUZE. Cel care a luat asupra sa intreaga vina si si-a cerut scuze pentru esec a fost selectionerul Luiz Felipe Scolari. "E greu sa pierzi de o asa maniera. Trebuie sa acceptam infrangerea. Imi cer scuze in numele tuturor pentru ca nu am reusit sa le facem portughezilor cea mai mare bucurie la acest Campionat European."

FRATIE ROMANO-GREACA

Manifestarile de bucurie ale grecilor de pe intreg mapamondul nu putea ocoli si Romania, unde se afla o comunitate puternica de eleni. Printre localurile care duminica seara au gazduit suporteri greci s-a aflat si clubul "AS", situat langa Piata Dorobanti. Vopsiti pe fete, in jur de 50 de fani au ocupat locatia cu 2-3 ore inaintea finalei, fiind dotati cu steaguri si esarfe. Patroana a avut o idee originala si a organizat un concurs de pariuri pe scorul exact al finalei. Miza? Un metru de bere din partea casei! Odata apropiindu-se ora startului, marea majoritate a romanilor prezenti au fraternizat cu fanii eleni. Golul inscris de Charisteas a aruncat barul in aer, la figurat vorbind, iar in momentul finalului s-a dat frau liber isteriei. Cum au existat sase persoane care au indicat scorul de 1-0 in favoarea Greciei, berea a curs in valuri. Spre dimineata, petrecerea a continuat in zona centrala a Capitalei, alaturi de ceilalti suporteri greci. (Daniel Stan)

"NU PLANGE RONALDO!"

Desi Portugalia a pierdut titul european la ea acasa, in linii mari presa lusitana apreciaza performanta selectionatei lui Luiz Felipe Scolari, de a ajunge in premiera pana in finala si ii consoleaza pe jucatori.

"Este dureros, dar suntem mandri!" titreaza A Bola. "Este intotdeauna dificil sa pierzi o finala acasa, dar istoria va va ierta", scrie cotidianul portughez. Tabloidul 24 Horas publica fotografia lui Cristiano Ronaldo, care nu si-a putut retine lacrimile la fluierul final al lui Markus Merk. "Nu plange, Ronaldo! Grecii au castigat Cupa, dar noi am castigat restul: am organizat un turneu fantastic, am creat o echipa fabuloasa si avem cei mai buni suporteri din lume. Suntem mari!" Cotidianul Correio da Manha este singurul care a criticat selectionata portugheza. "Este o rusine ca echipa nu a jucat intreaga finala cu aceeasi determinare de care a dat dovada in prima jumatate de ora, cand si-a creat cateva ocazii si a obligat Grecia sa se apere", scrie ziarul portughez.

Si suporterii portughezi au incercat sa se consoleze. Dupa cateva momente de consternare, atmosfera din centrul orasului Lisabona a devenit una de sarbatoare. "Este foarte trist, dar jucatorii ne-au dat atata bucurie incat trebuie sa le aratam ca, in ciuda acestei infrangeri, ii iubim", a spus un suporter. Multi dintre fani au continuat sa fluture drapele si sa scandeze: "Portugalia, ole!", aratandu-si astfel sprijinul fata de selectionata lui Scolari.
×
Subiecte în articol: sport