x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Lupte - Aur pentru Romania după 4 ani

Lupte - Aur pentru Romania după 4 ani

23 Apr 2007   •   00:00
Lupte - Aur pentru Romania după 4 ani

Eusebiu Diaconu a cucerit medalia de aur la categoria 60 kg, stilul greco-romane, la Campionatele Europene de lupte de la Sofia, acesta fiind primul titlu continental cucerit de un luptător roman in ultimii patru ani.

Eusebiu Diaconu (foto) a cucerit medalia de aur la categoria 60 kg, stilul greco-romane, la Campionatele Europene de lupte de la Sofia, acesta fiind primul titlu continental cucerit de un luptător roman in ultimii patru ani.

Pană in finala competiţiei, băcăuanul i-a invins, in ordine, pe Hugo Passos (Portugalia), Jarkko Ala-Huikku (Finlanda), Tomasz Swirek (Polonia) şi Emil Milev (Bulgaria), pentru ca in ultimul act să-l intalnească pe norvegianul Stig Berge, in faţa căruia s-a impus clar la puncte, cu 12-4. Pentru această performanţă, cea mai mare din cariera sa, Diaconu va fi recompensat cu 10.000 de lei, sumă care s-ar putea dubla la iniţiativa preşedintelui ANS, Octavian Belu.

OBIECTIV: JO. In varstă de 26 de ani, pe care i-a implinit la 16 martie, sportivul legitimat la SC Bacău şi antrenat la lot de Petrică Cărare nu se află la primul podium din carieră, in vitrina sa cu trofee strălucind incă o medalie de argint la Europene şi două de bronz la Mondiale.

"Toată lumea aştepta o medalie de la Eusebiu şi ştiam că o dată şi o dată va veni şi cea de aur. Este o performanţă cu atat mai valoaroasă, cu cat Romania nu a mai caştigat un titlu continental de la Marian Sandu, in 2003. El este principala noastră speranţă pentru Jocurile Olimpice de la Beijing", a declarat secretarul general al Federaţiei Romane de Lupte, fostul campion olimpic Vasile Puşcaşu.

Bilanţul delegaţiei tricolore la Sofia a fost completat de Estera Dobre, care a cucerit medalia de argint in concursul feminin de lupte libere, la categoria 51 kg. Acesta ar putea fi imbunătăţit de Mihai Stroia, care a luptat aseară pentru medalia de bronz la categoria 96 kg, stilul libere.

×
Subiecte în articol: sport