x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Lyon - Steaua: 2-0/Aceeaşi soartă ca a CFR-ului

Lyon - Steaua: 2-0/Aceeaşi soartă ca a CFR-ului

de Marius Mihalcea    |    06 Noi 2008   •   00:00
Lyon - Steaua: 2-0/Aceeaşi soartă ca a CFR-ului

Cu Dorinel Munteanu aflat la meciul său de debut ca antrenor în cea mai puternică competiţie intercluburi din lume, Steaua a părut aseară ceva mai stăpână pe sine, însă, chiar şi aşa, tot nu a reuşit să plece cu puncte de pe terenul septuplei campioane a Franţei.

Certitudine: înfrîngerea suferită pe “Stade Gerland” i-a eliminat pe “roş-albaştri” din cursa pentru calificarea în optimile de finală ale Ligii Campionilor. Previziune: Steaua va avea o misiune foarte grea, să prindă locul trei, care asigură şi el calificarea în primăvara europeană, însă în Cupa UEFA. Cu numai un punct după patru meciuri, vicecampioana României nu numai că este obligată să învingă Fiorentina în ultima etapă a grupei, ci stă acum şi la mâna celorlalte rezultate, în mod special a meciului Fiorentina – Lyon. Concluzie:

Pe parcursul a două săptamâni, CFR Cluj şi, acum Steaua au ieşit şifonate rău de francezi. Ardelenii au pierdut ambele manşe cu Bordeaux, iar Steaua n-a fost nici ea mai brează, capotând la rândul ei de două ori în faţa lui Olympique Lyon.

DORINEL LAUDĂ JOCUL ECHIPEI
“Am fost urmăriţi de ghinion. Am făcut o partidă bună, mai ales că în prima repriză nu am lăsat adversarul să-şi creeze prea multe ocazii de gol.
În repriza a doua am încercat să punem presiune pe adversar, am reuşit acest lucru, însă am fost surprinşi pe contraatac şi s-a făcut 0-2. Aceasta a fost istoria jocului, sunt puţin dezamăgit, dar ăsta e fotbalul. În acest meci ne-au lipsit doar golurile, fiindcă n-am evoluat rău. Mai avem de jucat două meciuri, cu Bayern şi cu Fiorentina, şi ne vom juca şansa până la capăt”, a declarat după meci antrenorul Stelei, Dorinel Munteanu. “Am luat două goluri în nişte momente-cheie, dacă intram cu 0-0 la pauză, poate alta era soarta meciului. Am pasat bine, dar nu reuşim să ajungem în situaţii de finalizare”, a spus Dorin Goian.


Au marcat: Juninho (’44), Reveillere (’89)
Stadion: “Gerland”
Spectatori: 37.243
Arbitri: Manuel Mejuto Gonzalez – Juan Carlos Yuste Jimenez, Javier Hugo, Novoa Robles (toţi din Spania)


Echipele
Lyon: Loris – Reveillere, Cris, Boumsong, Grosso – Jouninho, Toulalan, Makoun – Keita (’70 Delgado), Benzema (’83 Piquionne) , Ederson (’70 Kallstrom). Antrenor: Claude Puel
Steaua: Zapata – Ogăraru, Ghionea, D. Goian, P. Marin – Rădoi, Tiago – Nicoliţă, B. Stancu (’59 Dayro Moreno), Szekely (’46 Semedo, ’81 Arthuro) – Kapetanos. Antrenor: Dorinel Munteanu

 

Munti i-a dat “roşu” lui Semedo

Titular în derby-ul cu Dinamo, de la sfârşitul săptămânii trecute, Semedo nu a mai figurat aseară în garnitura de start a Stelei, Dorinel Munteanu preferându-l pe flancul stâng al liniei mediene pe Szekely. La pauză însă, nemulţumit de prestaţia ex-gălăţeanului, tehnicianul Stelei l-a aruncat în luptă pe Semedo, însă acesta nu a rezistat pe teren decât ceva mai mult de jumătate de oră, fiind la rândul său înlocuit cu Arthuro. “Dacă Semedo se mulţumeşte cu puţin, se înşeală”, a spus “Neamţul”.


Grupa E
Aalborg – Villarreal 2-2
ArbCurth (’54), Due (’81)/ Rossi (’41),
Franco (’75)

Celtic Glasgow – Manchester United 1-1
McDonald (’13)/ Giggs (’84)
Clasament:1. Manchester United 8p, 2. Villarreal 8p, 3. Celtic Glasgow 2p, 4. Aalborg 2p

Grupa F
Fiorentina – Bayern Munchen 1-1
Mutu(’11)/ Borowski (’78)

Olympique Lyon – Steaua 2-0
Juninho (’44), Reveillere (’89)
Clasament: 1. Lyon 8p, 2. Bayern 8p, 3. Fiorentina 3p, 4. Steaua 1p

Grupa G
Arsenal – Fenerbahce 0-0

Dinamo Kiev – FC Porto 1-2
Milevskiy (’21)/ Rolando (’69),
Lucho Gonzalez (’90)
Clasament:1. Arsenal 8p, 2. Porto 6p, 3. Dinamo Kiev 5p, 4. Fenerbahce 2p

Grupa H
BATE Borisov – Zenit 0-2
Pogrebnyak (’34), Danny (’90)
Real Madrid – Juventus 0-2
îDel Piero (’17, ’67)
Clasament: 1. Juventus 10p, 2. Real
Madrid 6p, 3. Zenit 4p, 4. BATE 2p


Primele două echipe din grupă se califică în optimile de finală.
Locul trei din grupă merge direct în 16-imile Cupei UEFA.
×
Subiecte în articol: sport steaua lyon