x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Maghiarii ameninţă dur

Maghiarii ameninţă dur

de Mihai Igirosanu    |    21 Iul 2009   •   00:00
Maghiarii ameninţă dur
Sursa foto: /Intact Images/Gazeta Sporturilor

Suporterii lui Ujpest Budapesta şi mai multe facţiuni hooligans din Budapesta au lansat deja o serie de ameninţări pentru suporterii stelişti care se vor deplasa în capitala Ungariei, acolo unde joi, de la ora 20:45, va avea loc returul întâlnirii din Europa League.



Începute pe diverse forumuri ale fanilor, avertismentele au fost preluate şi de site-ul oficial al grupării maghiare, care a citat un articol publicat de Gall Andras în cotidianul Magyar Nemzet. "Fanii noştri sunt acuzaţi că au stropit cu bere prin gări, că au aprins fumigene, că au cântat, dar nimeni nu vorbeşte în România de bannerul de 30-40 de metri afişat de fanii români.

Normal că fanii noştri au reacţionat, în buzunarul oricărui patriot s-ar fi deschis briceagul în momentul în care ar fi citit ce scria pe banner", notează site-ul lui Ujpest. Afişat de suporterii de la Peluza Sud a Stadionului Steaua, bannerul în discuţie afişa următorul mesaj: "Cât timp ţine o femeie maghiară căcatul în ea? 9 luni!".

Pe unul dintre forumuri, lideri ai galeriilor maghiarilor ameninţă concret: "Deja nu mai este vorba despre Ujpest sau de fotbal. Am fost jigniţi şi lucrurile nu pot rămâne aşa. Este un caz similar cu cel din Slovacia. Trebuie să trecem peste rivalităţile noastre interne şi să transformăm vizita steliştilor într-un iad".

UNGARIA - ROMÂNIA, ÎN PERICOL?
Bannerul fanilor stelişti a inflamat atât de tare spiritele în ţara vecină, încât mai multe voci cer ca în cazul în care Federaţia Română de Fotbal şi Clubul Steaua nu îşi cer scuze public pentru conţinutul acestuia, meciul amical dintre Ungaria şi România, organizat în memoria handbalistului Marian Cozma, la data de 12 august, să fie anulat. Conducerea lui Ujpest va solicita UEFA sancţionarea drastică a Clubului Steaua.

BILETE PENTRU RETUR
FC Steaua a pus în vânzare de ieri, la casele de bilete ale stadionului din Ghencea, biletele pentru returul Ujpest - Steaua, care va avea loc joi, pe Stadionul Szusza Ferenc din Budapesta, în turul II preliminar al Europa League. Suporterii Stelei care doresc să achiziţioneze bilete pentru acest meci o mai pot face astăzi, între orele 10:00 şi 20:00. "Preţul unui tichet este de 2.500 de forinţi şi plata se face doar în moneda naţională a Un­gariei. Pentru fiecare bilet cum­pă­rat, solicitantul va trebui să pre­zinte o copie după cartea de identitate", se arată pe steaua­fc.c­o­m.

×
Subiecte în articol: sport