x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Maradona a fugit din spital si a jucat golf

Maradona a fugit din spital si a jucat golf

01 Mai 2004   •   00:00

Desi medicii nu si-au dat acordul, „Butoiasul Atomic" a abandonat clinica elvetiano-argentiniana din Buenos Aires. La cateva ore dupa ce a parasit patul de spital, Diego si-a facut de cap.

DELIA GOMOESCU

La nici trei zile dupa ce si-a revenit din coma, Diego Maradona nu a mai suportat patul de spital. „Butoiasul Atomic" le-a cerut medicilor sa il externeze, spunandu-le ca si daca nu isi vor da acordul el tot va pleca. „Dati-mi o minge si va voi arata cat de bine ma simt", a incercat Diego sa-i convinga pe specialisti. Doctorii l-au avertizat ca in cazul in care abandoneaza spitalul o va face pe propria responsabilitate, dar i-au semnat in cele din urma foaia de externare.

PLECARE. „El Pibe d""oro" a parasit clinica elvetiano-argentiniana din Buenos Aires, unde si-a petrecut ultimele 12 zile, fiind insotit doar de medicul sau personal, Alfredo Cahe, si de fosta sa sotie, Claudia Villafane. Cei trei s-au urcat intr-o masina de teren cu geamuri fumurii, indreptandu-se, portivit presei argentiniene, catre localitatea General Rodriguez, situata la 50 de kilometri de capitala, unde la 18 aprilie a suferit criza care l-a adus la un pas de moarte.

ACASA. Odata ajuns acolo, Maradona nu a ezitat, spre surprinderea tuturor, sa joace golf cateva minute bune. Apoi s-a asezat in fata televizorului pentru a urmari meciul dintre Boca Juniors si Newell Old Boys, doua din fostele sale echipe. Prima zi in „libertate" a argentinianului s-a sfarsit cu o cina usoara, continand pui si salata.

Ultimul comunicat al clinicii

La scurt timp dupa plecarea lui Maradona, oficialii clinicii elvetiano-argentiniene au dat un comunicat in care isi exprima satisfactia pentru recuperarea pacientului. „Cu acordul medicului sau personal si al familiei, domnul Diego Maradona a parasit spitalul si va continua tratamentul la domiciliu. Personalul clinicii ii doreste domnului Maradona sa-si depaseasca definitiv problemele de sanatate", se arata in comunicatul remis de clinica din Buenos Aires. Potrivit cotidianului Clarin, argentinianul se va reintoarce cat de curand in Cuba.

Kempes: „Numarul 10 nu trebuie retras"

Pe vremuri buni prieteni, Mario Kempes si Diego Maradona sunt din ce in ce mai indepartati. Fiind intrebat despre oportunitatea retragerii numarului 10 pentru totdeauna, Kempes, considerat „celalalt 10", i-a surprins pe toti raspunzand: „Nu cred ca ar trebui sa se intample asa ceva. Poate peste 100 de ani se va naste un alt Maradona. Mi-e greu sa imi imaginez nationala Argentinei fara numarul 10. Sigur Diego e Diego, dar ar fi socant sa vezi Argentina fara numarul 10", a spus Kempes.
×
Subiecte în articol: sport maradona