x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Maradona, in stare critica

Maradona, in stare critica

20 Apr 2004   •   00:00

Fostul mare fotbalist argentinian a suferit o criza de hitertensiune si se zbate intre viata si moarte la sectia de terapie intensiva a unei clinici private din Buenos Aires.

Maradona a inceput sa se simta rau in timp ce se pregatea sa ia masa alaturi de niste prieteni. Abia se intorsese de pe stadionul „La Bombonera", unde asistase ca oaspete de onoare la meciul dintre Boca Juniors si Nueva Chicago.

Transportat la spital, starul a fost insotit tot timpul de fosta sa sotie, Claudia Villafane, si de cele doua fiice, Dalma si Gianina.

INCERT. Potrivit diagnosticului medicilor, Maradona a suferit „o criza de hipertensiune intr-un cadru general de cardiopatie dilatata". Specialistii au anuntat ca in aceste cazuri primele sase-opt ore sunt „fundamentale", iar starea exacta a fotbalistului poate fi cunoscuta abia dupa 24-48 de ore.

Postul de televiziune TN a anuntat ca argentinianul se zbate acum intre viata si moarte din cauza unei supradoze. Informatia a fost insa dezmintita categoric de medicul personal al argentinianului, Alfredo Cahe. „Problemele lui Maradona nu au nimic de-a face cu dependenta sa de cocaina", a spus Cahe.

PRECEDENT. E pentru a doua oara cand „El Pibe d""oro" este victima unei crize cardiace. Prima oara acest lucru s-a intamplat, in urma cu patru ani, in Uruguay, unde Maradona se afla in vacanta.

Delia Gomoescu, Daniel Stan


Incurajat de fani

In mai putin de doua ore dupa ce vestea s-a raspandit, sute de suporteri au venit la spital sa-l incurajeze pe Maradona. Diego a atins momentul de varf al carierei in 1986, cand a castigat Cupa Mondiala cu reprezentativa Argentinei. Numele sau se leaga de perioada de glorie a italienilor de la Napoli. Alaturi de formatia peninsulara, Maradona a castigat de doua ori „lo scudetto", in 1987 si 1990, Cupa Italiei (1987) si Cupa UEFA (1989). In 21 de ani de cariera, argentinianul a jucat 678 de meciuri si a marcat 345 de goluri.


Problemele „Butoiasului Atomic"

Cariera impresionanta a lui Maradona a fost presarata si cu multe momente mai putin fericite. In 1991, la finalul meciului Napoli - Bari a fost depistat pozitiv cu cocaina si suspendat 15 luni de Federatia Italiana de Fotbal. La scurt timp dupa aceea a fost arestat pentru detinere de droguri si condamnat ulterior doi ani. In 1994, a dat de necazuri dupa ce a tras cu pusca si a ranit cinci ziaristi care il asteptau in fata casei sale. In acelasi an, dupa meciul cu Nigeria de la CM din SUA a fost depistat pozitiv la controlul antidoping. Suspendarea de lunga durata primita pune capat carierei sale.

×
Subiecte în articol: sport maradona