x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Maradona: O Cupă Mondială fără Argentina ar fi fadă

Maradona: O Cupă Mondială fără Argentina ar fi fadă

10 Aug 2009   •   00:00

Selecţionerul Argentinei, Diego Maradona, a declarat că un turneu final de Cupă Mondială fără participarea reprezentativei ţării sale ar fi foarte fad, informează AFP.



"Un turneu final de Cupă Mondială fără Argentina nu este un turneu final. Ar fi o competiţie fadă. Meciul împotriva Braziliei, de la 5 septembrie, ne-ar putea aduce calificarea. Dacă nu vom reuşi să învingem, vom avea şanse destule să o facem în Paraguay. Trebuie să profităm de faptul că jucătorii noştri au o măiestrie superioară altora. Doar Brazilia poate concura cu noi la acest capitol, nu şi Italia sau Germania, de exemplu. În ultimul timp, Spania a mai arătat calităţi asemănătoare cu ale noastre. Când noi facem presing, echipa adversă se sufocă", a declarat Maradona, citat de Mediafax. Selecţionerul Argentinei crede că brazilianul Ronaldinho trece printr-o perioadă mai puţin fastă: "Nu mai are explozia pe care o ştiam. Iubeam driblingurile sale şi uşurinţa cu care îşi scotea adversarii din joc. Sper că va regăsi toate acestea, de preferat după meciul împotriva Argentinei".

Maradona a mai spus că vede noua sa meserie ca pe un "vis", după ce a trecut printr-o perioadă în care uneori nu putea dormi câte trei zile, iar alteori stătea câte trei zile numai în pat. Meciul Argentina - Brazilia, programat la 5 septembrie, contează pentru etapa a 15-a a preliminariilor CM 2010 - zona America de Sud.

Cu cinci etape înaintea finalului preliminariilor, Argentina ocupă locul al patrulea în clasament, cu 22 de puncte, în timp ce Brazilia este lider, cu 27 de puncte. Primele patru formaţii se califică la turneul final, iar a cincea va disputa meciuri de baraj.

×
Subiecte în articol: sport