x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Maradona s-a trezit si a vorbit

Maradona s-a trezit si a vorbit

28 Apr 2004   •   00:00

Potrivit unui post TV argentinian, „El Pibe d""oro" si-a revenit din coma si a schimbat cateva cuvinte cu membrii familiei sale.

DELIA GOMOESCU

Au trecut noua zile de cand Diego Maradona a fost internat de urgenta la clinica elvetiano-argentiniana din Buenos Aires in urma unei grave crize cardiace. Desi medicii raman in continuare rezervati, pentru „El Pibe d""oro" pericolul pare sa fi trecut.

SUB CONTROL. Potrivit canalului TV „Todo Noticias", fostul fotbalist argentinian si-a revenit din coma si chiar a schimbat cateva vorbe cu fiicele sale. Surse din cadrul clinicii au anuntat ca Maradona „tolereaza lichidele si va incepe sa se hraneasca singur". In buletinul medical difuzat zilnic de catre oficialii clinicii in care a fost internat se precizeaza ca fostul jucator „respira fara a fi asistat de aparate". Problemele cardiace „raman stabile" si pneumonia „este tinuta sub control", chiar daca a fost suspendata administrarea anumitor medicamente.

SLABIT. Chiar si fiica lui „El Pibe d""oro", Dalma, a declarat intr-un interviu ca Maradona se simte mult mai bine. „Cand a fost internat avea tuburi pe toate partile, un aparat respirator, o sonda, in timp ce acum dispozitivele sunt mult mai lejere", a spus fata, care a adaugat ca tatal sau a slabit cel putin zece kilograme in aceasta perioada. Dalma a cerut ziaristilor sa nu mai publice informatii „inventate" despre starea de sanatate a tatalui sau. „Sunt obosita de faptul ca toata lumea spune ca ii este prietena, ca toata lumea il cunoaste, ca toata lumea stie cum se simte", a precizat fiica lui Maradona.

Sprijin de la Fidel Castro

Potrivit canalului de televiziune Cronica, presedintele cubanez Fidel Castro a contactat personal clinica din Buenos Aires pentru a se interesa de starea de sanatate a lui Maradona. In plus, Ambasada Cubei in capitala argentiniana a confirmat faptul ca trei medici cubanezi colaboreaza cu specialistii clinicii unde este internat „El Pibe d""oro". Mai multe surse au precizat ca doctorii din Cuba au venit in Argentina pentru a-l lua pe Maradona la Havana, cand se va afla intr-o stare care ii va permite sa calatoreasca. „Butoiasul Atomic" a mers in Cuba in ianuarie 2000, dupa prima criza cardiaca pe care a suferit-o in Uruguay, la Punta del Este. Atunci argentinianul a fost ingrijit la Centrul international de sanatate „La Pradera" din Havana de o echipa multidisciplinara de cardiologi, nutritionisti si psihologi cubanezi. El nu a ascuns faptul ca a ales sa stea in Cuba pentru ca regimul comunist ii garanteaza o viata linistita, departe de insistentele presei argentiniene.

Mesaj de la nationala Argentinei

Componentii reprezentativei Argentinei, care vor juca astazi la Casablanca un meci amical impotriva Marocului, i-au trimis un mesaj de incurajare lui Maradona. „Diego, Argentina este alaturi de tine!", spun cei 17 semnatari ai scrisorii. „Duminica am vorbit cu Claudia Villafane si ne-a spus sa Diego se simte mai bine. Nu ne ramane decat sa-l sustinem in continuare si sa ne rugam pentru el", a declarat Roberto Ayala, capitanul nationalei Argentinei. Fundasul Valenciei vrea ca echipa sa se comporte bine in partida cu Marocul pentru a-i oferi lui Maradona „putina bucurie". La randul sau, Andres D""Alessandro a povestit pentru cotidianul argentinian Clarin cum l-a cunoscut pe „Butoiasul Atomic". „De abia debutasem in prima liga si am fost invitat la ziua lui. Nu-mi venea sa cred. Incepusem sa tremur. Ii adusesem cadou un tricou de-al lui River Plate (marea rivala a lui Boca Juniors). Mi-a fost teama ca nu il va accepta, dar nu a fost asa. Tin foarte mult la Diego si situatia asta ma afecteaza foarte tare", a spus jucatorul lui Wolfsburg.

Suporterii nu se lasa

Desi au trecut noua zile de cand Maradona a fost internat, fanii fostului fotbalist argentinian nu s-au miscat din fata spitalului. Dupa ce au fost nevoiti sa solicite suporterilor care scandau nonstop numele lui Maradona sa pastreze linistea, familia si oficialii clinicii din Buenos Aires au reusit sa-i convinga pe sustinatori sa renunte si la ideea de a aduce o formatie care sa cante live in fata sanatoriului.
×
Subiecte în articol: sport maradona