x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Maratonul nisipurilor

Maratonul nisipurilor

27 Mar 2009   •   00:00

În perioada 27 martie-6 aprilie are loc, în Maroc, în sudul deşertului saharian, cea 24-a ediţie a celebrului Maraton al nisipurilor, o competiţie foarte dificilă, care se adresează atleţilor de toate vârstele.



Maratonul se desfăşoară pe o distanţă de 245 de kilometri, respectiv echivalentul a aproape şase maratoane obişnuite. Concurenţii se vor deplasa la Ouarzazate, de unde se va da startul competiţiei şi vor fi supuşi controalelor medicale necesare. Distanţa este împărţită în mai multe etape, cea mai lungă dintre acestea fiind de 82 de kilometri.

Anul acesta se vor alinia la linia de start 850 de atleţi, cu vârste cuprinse între 16 şi 71 de ani, provenind din peste 39 de ţări diferite. Atleţii participanţi se pot considera, pentru un an, cei mai rezistenţi oameni din lume, fiind nevoiţi să-şi care în spate proviziile, hainele şi toate cele necesare.

Cursa, considerată a fi cea mai dură competiţie atletică din lume, a fost organizată pentru prima dată în 1986. În 2007, marocanul Lahcen Ahansal a câştigat pentru a 10-a oară maratonul, fiind urmat în clasament de fratele său Mohamad şi de Aziz El Akad. Proba feminină a fost câştigată de franţuzoaica Laurence Fricotteaux, urmată de marocanca Touda Didi, iar franţuzoaica Veronique Matur s-a clasat pe locul trei. Anul trecut maratonul a fost transmis de 1000 de posturi de televiziune din 150 de state.

×
Subiecte în articol: sport