x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Meciul decisiv cu Danemarca pune o presiune extrem de mare atât pe selecționerul Mutu, cât și pe vedeta adusă de la naționala mare. 

Meciul decisiv cu Danemarca pune o presiune extrem de mare atât pe selecționerul Mutu, cât și pe vedeta adusă de la naționala mare. 

de Adi Munteanu    |    12 Noi 2020   •   12:10
Meciul decisiv cu Danemarca pune o presiune extrem de mare atât pe selecționerul Mutu, cât și pe vedeta adusă de la naționala mare. 

Decizia surprinzătoare a lui Mirel Rădoi de a-l trimite pe Ianis Hagi la naționala de tineret și aducerea lui Dennis Man la echipa mare pentru ultimele meciuri ale toamnei au stârnit multe discuții în rândul suporterilor. Justificarea că Man este cel mai în formă jucător român al momentului nu i-a mulțumit pe fanii naționalei, care ar fi vrut mai mult o întărire a reprezentativei U21, care are obiectiv clar calificarea la Europeanul de anul viitor. „Răpirea” lui Man este considerată mai mult o slăbire a echipei lui Mutu. 

 

Presiune mare pe Ianis

 

În această situație, totul va depinde de Hagi jr, „prințișorul” trebuind să fie omul decisiv în meciul cu Danemarca. Însă pe ce post va juca Ianis în 11-le lui Mutu? Dacă-l va înlocui pe Man în extrema dreaptă a atacului, Ianis va avea un randament mai mic decât al lui Man, el neavând viteza și nici forța jucătorului de la FCSB. Nici la echipa de club, Glasgow Rangers, Ianis nu a jucat minunat în banda dreaptă, Stevern Gerard și acum încearcă să-i găsească un loc în aranjamentul tactic al scoțienilor.
O altă sarcină ar putea primi în centru, de număr 10, mijlocaș de creație, în care toată echipa să se bazeze pe inspirația lui. Ei bine, în această situație, forma lui Ianis Hagi ar trebui să fie decisivă și poate fi o armă cu două tăișuri. Dacă va fi jucătorul care va face diferența pe teren va fi pasul decisiv spre naționala mare. Dacă însă va dezamăgi și naționala mică va rata calificarea, toată vina va pica pe umerii lui și, cel puțin pentru o vreme, va ieși și din circuitul echipei mari.
Nici Adrian Mutu nu se simte confortabil în urma acestei rocade Hagi-Man. El se baza mult de Dennis Man și ar fi vrut mai degrabă o echipă și cu Man, și cu Hagi în meciul de miercurea viitoare cu Danemarca. În aceste condiții, Adi Mutu va trebui să găsească o formulă cu Moruțan și Hagi în teren. Ianis va fi titular indiscutabil, deși nu este în mare formă, însă nu-l poate neglija nici pe Olimpiu Moruțan, care a arătat o formă excelentă la echipa de club, însă randamentul lui depindea și de prezența lui Dennis Man pe teren. 

Evoluţiile lui Ianis Hagi la U21 au fost întotdeauna foarte bune, excepţionale în anumite meciuri, mai ales la EURO, ceea ce este un lucru îmbucurător pentru noi. Sper să fie un ajutor pentru echipă, sunt sigur că va veni montat aşa cum trebuie. Îl ştiu şi este un profesionist desăvârşit. Pentru el este important acest meci, pentru că poate să dea un restart la ceea ce înseamnă experienţa lui la echipa naţională, şi dacă va face o partidă bună va fi benefică pentru el, atât la echipa naţională mare, cât şi la Rangers. 

Adrian Mutu, selecționer România U21

×