x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Meciuri de foc din startul campionatului

Meciuri de foc din startul campionatului

06 Iul 2004   •   00:00

La sediul LPF a avut loc ieri stabilirea "tintarului" din acest campionat. Cel mai dificil program pare sa-l aiba Steaua, in timp ce Dinamo si Rapid se deplaseaza, in runda inaugurala, la Constanta, respectiv Iasi.

PAUL ANDONE, SORIN ANGHEL

"Sper ca noul campionat sa fie macar la fel de bun, daca nu mai bun decat cel care s-a incheiat, iar suspiciunile sa fie mai putine sau chiar deloc", a fost mesajul cu care presedintele LPF, Dumitru Dragomir, si-a inceput discursul.

PRESEDINTI. Operatiunea propriu-zisa de stabilire a tintarului a fost rapida, presarata cu glume intre presedinti. "Vezi ca in meciul cu Dinamo te fluiera Corpodean", i s-a spus presedintelui Farului, Marcel Lica. "Asa ramane pana la final?", l-a intrebat Jean Padureanu pe Marius Stan in momentul in care oficialul iesean a tras din urna indicativul echipei sale. Intrebat cine va castiga campionatul, Dumitru Dragomir a raspuns in stilul caracteristic: "Brasovul!".

DREPTURI TV. Boss-ul LPF a atins si subiectul drepturi de televiziune, raspunzand celor trei cluburi mari - Steaua, Dinamo si Rapid. "Liga a vandut drepturile conform hotararii Adunarii Generale din 23 februarie 2004. Banii se duc la cluburi, nu mai exista nici o firma comisionara. Contractul realizat in acest an a batut toate recordurile in Europa de Est. Cele trei cluburi nu procedeaza legal. Si eu vreau sa ma bat cu Cassius Clay pentru 100 de milioane de dolari, dar nici nu e legal, nici nu pot. Trebuie respectat statutul, pentru ca actiunea celor trei echipe nu e bazata pe nici o lege. In statut e o clauza, conform careia daca un club isi negociaza drepturile TV independent cu un post de televiziune, trebuie sa plateasca 100.000 de dolari pentru celelalte cluburi in fiecare etapa. Mai mult, nici amenintarile cu tribunalul nu tin, pentru ca membrii LPF nu pot deschide actiuni in justitie in contradictie cu LPF. Nu se poate fara Liga, ar fi vacarm in fotbal", a spus Dragomir.

SPONSOR

Dumitru Dragomir a anuntat ca LPF va avea un nou sponsor, campionatul urmand sa se numeasca "Divizia A Burger", dupa numele producatorului de bere. In alta ordine de idei, "Corleone" a declarat ca nu il intereseaza conflictul dintre Mircea Lucescu si Ioan Becali: "Nu ma intereseaza. Eu m-am certat cu amandoi, dar m-am impacat cu ei. Asa procedeaza un barbat adevarat. Aici, in Balcani, e un lucru firesc, n-am fi romani daca nu ne-am certa".

PREDICTIE

Presedintele LPF a spus ca a pariat pe eleni pana in finala, dar ca nu a crezut ca va castiga finala in fata tarii gazda. "Daca Romania era la Euro, sigur juca finala. Viitorul e al nostru ", a spus Dragomir. Intrebat daca in tur vor fi programate si trei etape din retur, "Corleone" a raspuns ironic: "Asta decide Comitetul Executiv al FRF. Sa vedem ce hotaraste consilierul, pardon, selectionerul Iordanescu".

CNA da Liga in judecata

CNA va actiona in justitie LPF daca aceasta va mentine contractul cu Telesport, a anuntat ieri presedintele CNA, Ralu Filip. Actiunea CNA este motivata de faptul ca postul de televiziune Telesport detine dreptul de a difuza, in exclusivitate, editia 2004-2005 a campionatului, ceea ce reprezinta un monopol. Presedintele CNA a atras atentia asupra faptului ca postului Telesport i s-au incredintat direct, fara a se organiza o licitatie, drepturile de exclusivitate asupra transmisiunilor meciurilor din urmatoarele patru editii ale campionatului intern de fotbal, precum si dreptul de a folosi imagini din meciurile respective.
×
Subiecte în articol: sport