x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Michel Platini: 11 valori pentru viitorul fotbalului

Michel Platini: 11 valori pentru viitorul fotbalului

25 Mar 2009   •   00:00

Preşedintele UEFA, Michel Platini, a enunţat, miercuri, în cadrul celui de-al 33-lea Congres al forului european, 11 valori pentru viitorul fotbalului, menţionând, în mod special, că "fotbalul este un joc, înainte de a fi un produs", informează AFP.



La jumătatea mandatului său, Platini, ales în anul 2007 pentru patru ani la şefia UEFA, şi-a expus, în faţa reprezentanţilor celor 53 de federaţii naţionale afiliate, viziunea în ceea ce priveşte fotbalul, prin 11 puncte.

"Prin tot ceea ce facem, fotbalul trebuie să fie întotdeauna primul şi cel mai important element de luat în considerare. Este un joc, înainte de a fi un produs, un sport, înainte de a fi o piaţă, un spectacol, înainte de a fi o afacere", a spus fostul căpitan al echipei naţionale a Franţei.

Platini a evocat structura piramidală a fotbalului, unde FIFA, UEFA şi asociaţiile naţionale lucrează mână în mână, spiritul de consens, dar şi guvernarea bună prin autonomie.

Preşedintele UEFA s-a angajat să protejeze viitorul fotbaliştilor juniori, spunând că transferurile internaţionale ale minorilor comportă numeroase riscuri.

Michel Platini doreşte să mai garanteze integritatea sportivă şi buna derulare a competiţiilor, instaurând un fair-play financiar şi o supraveghere atentă a derulării pariurilor sportive.

De asemenea, Platini a mai vorbit despre păstrarea unui echilibru între fotbalul la nivel de echipe naţionale şi cel la nivel de cluburi, despre respectul faţă de joc, integritate, diversitate, demnitate, adversari şi arbitri, toate acestea formând un principiu cheie în fotbal.
Mediafax

×
Subiecte în articol: sport