x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Miracol din umilinţă

Miracol din umilinţă

de Mihai Igirosanu    |    06 Aug 2009   •   00:00
Miracol din umilinţă
Sursa foto: Mihai Şteţcu/Gazeta Sporturilor/Intact Images

Extazul a cutremurat aseară Stadionul Dan Păltinişanu. Bănăţenii reali sau de conjunctură au luat chipul şi asemănarea celui de pe bancă, Neluţu Sabău, muncind până la epuizare pentru o calificarea de nimeni anticipată în play-off-ul Ligii Campionilor.



În urma remizei calificante, trupa lui Ioan Ovidiu Sabău şi-a asigurat cel puţin prezenţa în grupele Europa League, în vreme ce Şahtior va fi nevoită să dispute o dublă manşă pentru pătrunderea în grupele celei de-a doua competiţii europene. Ajutată de suflul cald al celor peste 25.000 de suporteri, Timişoara a săpat tranşee în faţa careului străjuit de uriaşii Pantilimon şi Nibombe, iar zidul alb-violet a părut că nu se va prăbuşi nici după încă 94 de minute. Togolezul a măturat toate baloanele care le-au scăpat lui Alexa şi Bourceanu, iar brazilienii lui Mircea Lucescu n-au putut croşeta mai deloc în hăţişul care li s-a opus la Timişoara. "Am pierdut calificarea la Doneţk, unde am ratat prea multe ocazii. Ştiam că aici va fi greu, pentru că se vor apăra cu dinţii şi noi nu avem jucători pentru a purta asemenea bătălii. În ultimele 25 de minute, când parcă ne-am dori cu adevărat să marcăm, a apărut Pantilimon, care a prins o zi extraordinară. Sper să fi învăţat din greşelile de abordare şi din lejeritatea cu care am tratat meciul tur. Felicit din suflet marea parte a publicului, dar am numai dispreţ faţă de o parte a sa. Cred că banner-ele dacă vor apărea la UEFA terenul Timişoarei ar putea fi suspendat, dar nu voi face nimic, din respect pentru Neluţu Sabău, pentru oraş şi pentru Marian Iancu". Elevul care şi-a depăşit aseară profesorul, Neluţu Sabău, a declarat: "Acum trebuie să ne bucurăm de un rezultat pe care, dacă vreţi, îl numiţi istoric sau foarte important pentru voi, pentru oraş. Nu ne-au surprins, iar noi am încercat să jucăm mult mai bine aceeaşi partitură de la Doneţk. Am încercat să nu facem ceea ce nu putem, adică să jucăm combinative, pentru că sunt foarte rapizi când recuperează, le-am cerut să tatoneze şi să fie 7-8 jucători mereu în faţa balonului. Pantilimon a făcut cu adevărat un meci mare, mai ales în ultimele cinci minute, când Şahtior a avut multe cornere şi lovituri libere".

Mii de oameni au sărbătorit în Piaţa Operei
Imediat după fluierul final al norvegianului Terje Hauge, eroii de pe teren au fost stropiţi cu şampanie de către cei care au suferit alături de ei de pe banca de rezerve. În acelaşi timp, fanii se adunau cu mic, cu mare în legendara Piaţa Operei din centrul oraşului, acolo unde mii de oameni au sărbătorit performanţa echipei până mult după miezul nopţii.

Unul dintre eroii Timişoarei, portarul Pantilimon, a spus: "Toată echipa a făcut un meci istoric şi mi-a dat puterea să trec peste acea greşeală de la meciul de la Doneţk. Am jucat pentru aceşti oameni minunaţi, am stat bine în teren, aşa cum ne-a spus Mister, şi am rămas concentraţi până la ultimul fluier. Se poate spune că este cel mai important meci din cariera mea".

"Un rezultat istoric. Acum aşteptăm să ne pună domnul preşedinte tablouri aici, pe holuri, aşa cum ne-a promis", a completat căpitanul Dan Alexa.

"Meciul mi-a amintit de UTA - Feyenoord. Şi atunci s-a reuşit tot cu inima şi de aceea aplaud din toată inima performanţa Timişoarei. Am avut doi-trei jucători care nu au pus piciorul, şi eu am greşit introducându-l prea târziu pe Gladkiy"
Mircea Lucescu - antrenor Şahtior

×
Subiecte în articol: sport