x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Miracolul a coborat din Olimp

Miracolul a coborat din Olimp

02 Iul 2004   •   00:00

O echipa masiva, cu multa stiinta a jocului, o defensiva aproape inexpugnabila, jucatori care trateaza duelurile om la om ca si cand de ele le-ar depinde viata si un antrenor-strateg excelent. Aceasta este Grecia, echipa care a produs aseara o incredibila surpriza.

MIHAI IGIROSANU

Era ultima faza a primei reprize a prelungirilor. Rezerva Tsartas a executat inteligent un corner, pe coltul scurt, de unde formidabilul Traianos Dellas a marcat golul vietii sale si despre care grecii vor discuta la fel de patimas si mandru ca si despre legendele Olimpului.

BLOCAJ. Dupa 90 de minute inchise, in care antrenorii Rehhagel si Bruckner s-au anulat aproape complet, Grecia si Cehia pareau doua echipe stoarse de vlaga. Ramasi fara plamanul Nedved, accidentat in prima repriza dupa un duel cu Katsouranis, cehii au parut blocati. Desi se puteau impune in ultimele zece minute, cand Koller si Baros au ratat din careul de 16 metri, marii favoriti au parut mai mereu hipnotizati de forta superioara a grecilor. Chiar si creierul Bruckner a fost lipsit de idei. A facut doar o singura schimbare, fortata de ghinionul lui Nedved si in rest a stat lipit de banca de rezerve.

VIS. "Aceasta este frumusetea fotbalului. A fost o zi extraordinara pentru noi si una slaba pentru cehi. Oricum, noi traim acum intr-un vis, e minunat si nu dorim sa ne trezim!", a declarat mijlocasul Giannakopoulos imediat dupa golul de argint marcat de Dellas.

×
Subiecte în articol: sport