x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Nadal și Djokovic rămân în cursă pentru o posibilă confruntare în sferturi la Roland Garros

Nadal și Djokovic rămân în cursă pentru o posibilă confruntare în sferturi la Roland Garros

27 Mai 2022   •   23:30
Nadal și Djokovic rămân în cursă pentru o posibilă confruntare în sferturi la Roland Garros
Sursa foto: Hepta

Novak Djokovic, principalul favorit, și Rafael Nadal, favorit numărul 5, au trecut vineri în șaisprezecimile de finală ale Openului Franței, rămânând în cursă pentru o potențială confruntare față în față în sferturile de finală la Roland Garros.

Sârbul a fost primul care a trecut vineri cu 6-3, 6-3, 6-2, de slovenul Aljaz Bedene, pentru a se califica în turul al patrulea la Roland Garros, consolidându-și șansele de a obține cea de-a 21-a victorie de Grand Slam.

Numărul unu mondial, în vârstă de 35 de ani, care a stat pe teren mai puțin de două ore, va juca în continuare cu argentinianul Diego Schwartzmann, cap de serie numărul 15.

„Nu este posibil să joci perfect, ci să te străduiești să joci aproape de perfecțiune", a declarat Djokovic în interviul de pe teren.

„Vreau să joc jocul meu caracteristic, jocul meu agresiv. Nu este întotdeauna posibil, dar astăzi a fost foarte bine".

Bedene, aflat pe locul 195 în lume după o pauză de opt luni și o revenire în acțiune în martie, nu a fost să dea o replică lui Djokovic și serviciilor sale aproape fără greșeală.

Aproape în același timp, Rafael Nadal l-a învins pe olandezul Botic van de Zandschulp, cap de serie 26, cu 6-3 6-2, 6-4, după două ore și 13 minute de joc.

Nadal are 13 titluri la Roland Garros printre cele 21 de titluri de Grand Slam ale sale - cel mai mare număr de titluri la masculin. Spaniolul nu a mai reușit să se impună anul trecut, când a fost învins în semifinale de Djokovic, viitorul campion.

Nadal îl va înfrunta în șaisprezecimi pe canadianul Felix Auger-Aliassime, al nouălea favorit, înainte de potențiala confruntare în optimi, cu liderul mondial.

„Am avut șansa mea cu o minge de break pentru 5-0, apoi meciul s-a terminat, dar el a făcut un al doilea serviciu excelent", a declarat Nadal pe teren.

„Apoi am făcut un game prost cu serviciul meu, iar el a început să joace agresiv și am avut puține emoții înainte de a termina meciul.

„A fost cel mai bun meci al meu din turneu timp de două seturi și jumătate".

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: novak djokovic